exyte Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, Zakupiłem (nienormalnie okazyjnie) CeleraD335 (2800) jednak mam podejrzenie. Cudo ma 256 cache L2, ale L1 jest 12Kb T , oraz 16KB D. Generalnie WCPUID słabo się spisuje. Chciałbym prosić kogoś z Was o radę , jak zdetekować jaki to jest proc na 100% i w jakiej był wykonany technologii (niestety blaszka górna była zeszlifowana, i to jest ten bodziec "detektywistyczny"). Pozdrawiam i liczę na profesjonalne porady. Edytowane 28 Stycznia 2005 przez exyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 hmm... cpu-z, everest, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exyte Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 A może ktoś kto posiada takiego proca używa też linuxa? Wtedy wystarczy że podrzuci mi na maila /proc/cpuinfo i po sprawie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 kesz ci dobrze pokazuje!! 256Kb L2 16Kb L1 Data 12Kuops L1 Trace swoja droga to procek byl zeszlifowany przez kogos czy juz intel go zeszlifowal?? bo jak to drugie to bardzo prawdopodobne ze mial byc zniszczony bo nie przeszedl testow jakosci:(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exyte Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 No to jest ciężko stwierdzić na 100%. Procek miał na sobie jakieś srebrne coś (na którym to wszystko było napisane jak na normalnym CPU) ale jak tylko wziąłem go do łapki, to zeszło. W dotyku było to niczym to coś na zdrapkach, nie czytając tego zdrapałem heh. A po zdrapaniu płytka chroniąca core okazała się być z miedzi.. Tak więc teraz nie wiem już sam jak to jest z tym procem. Fakt jest taki, że już go kupiłem. Porównania wydajności nie mam, bo używam linuxa i żadnych gier nie odpalam. Co prawda mam też windę ale jakoś i tak porównania nie mam (kiedyś miałem to co w przypisie) potem downgrade do p3 850@150FSB, tak więc ciężko mi stwierdzić cokolwiek. Jakieś sugestie jak go drania sprawdzić? PS. Wszystko hula bardzo bardzo stabilnie. MOBO- Abit IS7E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 włącz CPU-Z i bedziesz wiedzial czy wszystko jest ok z prockiem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...