DomanR Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Czy ktoś wie kto wypada lepiej w takiej konfrontacji? Riva TNT2 to pełna (chyba nwet Pro) z 32MB. Radeon 7000 to noname podobno z 64MB DDR (ale to nie jest pewne). Jeżeli któraś z kart jest lepsza to czy znacznie? Miałoby to chodzić z Pentiumem II 266MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 mysle ze wystarczy ci tnt2 bo procek slaby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Cytat Czy ktoś wie kto wypada lepiej w takiej konfrontacji? Riva TNT2 to pełna (chyba nwet Pro) z 32MB. Radeon 7000 to noname podobno z 64MB DDR (ale to nie jest pewne). Jeżeli któraś z kart jest lepsza to czy znacznie? Miałoby to chodzić z Pentiumem II 266MHz. jak masz monitor 14', nie masz zwyczaju go myć i zabijasz na nim komary to myślę, że dostrzeżesz jedynie różnicę prędkości na rzecz radeona... :D jeżeli jednak mówimy o jakości, to już w ogóle nie ma o czym mówić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Monitor jest 15' i to bardzo dobry, a komary nie mają szans bo stosuję preparat "Siokomar" :lol: Chodziłoby mi właśnie dokładnie o jakiś przyrost prędkości. Na zmianę proca sistra nie ma kasy (to jej komp a gra na nim jej chłopak i już w coraz mniej gier po sieci można popykać :( ), a tą grafę to na aukcji znalazłem. Zobaczymy tylko do ilu cena podskoczy i czy się będzie opłacało. Czy ktoś się orientuje jak znaczny były przyrost prędkości przy takiej zmianie TNT2 na R7000? A o co CiArkady dokładniej z tą jakością chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 sorry ze to napisze ale to jest kopletnie glupie porownanie. TNT2 to jest stara karta z przed wiekow a Radeon to jest nowa technologia. Wiadomo jest ze Radeon (jakikolwiek) bedzie szybszy od TNT2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 no ma sie rozumiec ze RADEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 No bez przesady, że to taka "nowa" technologia. Przypominam, że chodzi mi o Radka 7000. Jest on na pewno trochę nowszy od TNT2, ale nie wszystko co nowsze musi być lepsze. Ale chodzi mi tu też głównie o to, czy przy takim słabym procku (Pentium II 266MHz) taka zmiana coś w ogóle zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 radze poczytac to http://www.tomshardware.pl/graphic/02q2/02...acharts-01.html i kilka nastepnych stron (wyniki z innych gier). Radeon 7000 i Radeon VE to dokladnie to samo. Jesli chcesz kupic noname to wpuscisz siostre w kanal. Wg mnie przesiadka bezsensowna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Siostrę to raczej nie tylko jej chłopaka. Ona i tak tylko w Wordzie klepie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczyk Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Bierz tego radka lepszy obraz (i wydajność) będzie przynajmniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Cytat ... A o co CiArkady dokładniej z tą jakością chodzi? o to, że tnt2 jeżeli chodzi o jakość jest po prostu, w stosunku do obecnie oferowanych kart, nieporównywalnie słaba. mam elsę synergy 2 z tym chipem, więc można powiedzieć karta referencyjna, i na 19' monitorze widać wyraźne odbicia czarnych obiektów na szarym i białym tle, kontrast też jest nie najlepszy, a szczególnie to zauważam w momencie wyświetlania niebieskich i ciemnoniebieskich pól. poza tym występuje wiele innych negatywnych odczuć w stosunku do kolorów, które ciężko mi opisać. Porównuję ją co prawda z matroxem, ale tak podstawowe rzeczy jak ostrość czcionek to ta karta ci nie zapewni, choć powinna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 w tym wypadq to tylko i wylacznie Radzio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...