janek129 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Witam!!!! Jestem kompletnie zielony a chce kupić sobie monitor lcd, jaki wybrać abym mógł grać w najlepsze gry(np.need for speed undnergrunt 2), oglądać filmy i żeby to dobrze wyglądało i niebyło żadnego smużenia. Czy monitor o plamce 0,297mm jasności 250cd?m2 kontraście 400:1 i czasie reakcji 16ms jest dobry? jakie są najważniejsze funkce którymi musze się posługiwać i co to jest ta plamka. Bardzo prosze o pomoc!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Powiem Ci tak. Jesli inwestujesz w LCD to nie warto kupować monitora np. 17" za 1000zł. Jesli chcesz byc z niego zadowolony to musisz niestety wylozyc troche wiecej kasy. W lcd jasnosc i kontrast nie jest az tak istotnym paramatrem. Najwazniejsze to wybór odpowiedniej matrycy (jesli chcesz grac to matryca TN ewentualnie S-IPS ale ta jak narazie jest dosc droga) z dobrym czasem reakcji i kątami widzenia. Optymalnym wyborem wiec bedzie monitorek: najlepiej 17" ew. 19" jesli masz kase, matryca TN, czas reakcji minimum 16ms jesli nie chcesz miec smuzenia w szybkich grach i katy widzenia w granicach 140/140 ale im wieksze tym lepiej. A dla wzbogacenia swojej wiedzy polecam przeszukac forum lub posluzyc sie testami monitorów w serwisie www.mva.pl Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Ja teraz siedze na LG L1710S 17" 16ms... i w q3 juz nie idzie grac. Niestety do szybkich gier lcd sie NIE NADAJA !! Nie ma wystarczajaco szybkich matryc zeby calkowicie zlikwidowac ten niemily efekt, wiec radze dobry crt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Awathar to niewiem jakie ty masz oko ale ja na swoim 12ms nie widze nawet grama smuzenia i gra sie tak samo jak na CRT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 ja mam Samsunga 710T i super, obraz zyleta nawet w syper hiper multi grach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zajrzyj na tą http://www.mva.pl/ stronę. Jest tam dużo testów i niezłe forum o LCD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...