Skocz do zawartości
Lukas

Czy ktoś widział w akcji Shuttle ak32d na SDRAM ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wznowię temat.

Mam zaniar kupić AXP 1700+ do tego 512 SDR i zastanawiam się czy nie sprzedać Mojego ECSa , bo on niestety niechce działać na SDR 133(2min 3Dmark i zwiecha) tylko idzie na100.

I w związku z tym mam pytanko o tą płytkę czy pójdzie z AXP i SDR.

z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Wznowię temat.

Mam zaniar kupić AXP 1700+ do tego 512 SDR i zastanawiam się czy nie sprzedać Mojego ECSa , bo on niestety niechce działać na SDR 133(2min 3Dmark i zwiecha) tylko idzie na100.

z góry dziękuję.

Nie jest to wina plyty tylko chipsetu. SiS juz tak ma. Przy taktowaniu ASYNCHRONICZNYM wiesza sie albo inne szopki sie dzieja. Jesli przestawisz ja w tryb 133/133 to bedzie git. Mozesz wsadzic XPka, i bedzie spoko chodzic na 133MHz FSB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do tego shuttle AK32D to może ktoś napisać coś więcej?Jest dobra do O/C?Bo właśnie się tak zastanawiałem nad nią...

na shuttle ak32 antka 17xp+ puscilem 11x163 te shuttle maja chyba jakas bariere i nie wstaja juz powyzej 164 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Wznowię temat.

z góry dziękuję.

Nie jest to wina plyty tylko chipsetu. SiS juz tak ma. Przy taktowaniu ASYNCHRONICZNYM wiesza sie albo inne szopki sie dzieja. Jesli przestawisz ja w tryb 133/133 to bedzie git. Mozesz wsadzic XPka, i bedzie spoko chodzic na 133MHz FSB.

Z tego co wyczytałem to z AXP+SDR są jeszcze częściej kłopoty. A mi bardziej zależy na stabilności i dużej ilości ramu niż na osiągach, ale nie czcę sobie zamykać drogi powrotnej do DDR (te płyta Shuttla obsługuje oba typy pamięci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest ok. tylko nie wgrywaj sterownikow do muzy z orginalnej plytki. sa naprawde kiszaste. wrzuc z jakiejs innej plytki np. msi czy cus albo sciagnij jakies luzne z www..

To cholerna prawda - nie używajcie tych driverów audio. Ja wciągnąłem ac 97 z mojej MSI - jest ok.

W ogóle cały zestaw działa super dobrze. Ja kupiłem nowszą wersję na 266A - jest OK. Zestaw z 256 SDRAM i Duron 1,2 chodzi jak rakieta. O/c kipskie ale takiej płyty nie kupuje się raczej dla o/c a dla niskich kosztów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do tego shuttle AK32D to może ktoś napisać coś więcej?Jest dobra do O/C?Bo właśnie się tak zastanawiałem nad nią...

na shuttle ak32 antka 17xp+ puscilem 11x163 te shuttle maja chyba jakas bariere i nie wstaja juz powyzej 164 :)

POmyliłeś 2 płyty.

Ak32 jest na sdr - ddr, a ty masz ak31 która jest na samych ddr.

A tak gwoli ścisłości to ja zamknąłem w niej licznik na 166 (pewno niejednemu się to udało ale satysfakcja jest, a raczej byłą bo teraz będę chyba miał abita kx7 :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie maożna coś takiego zakupić w Krakowie?

Kumpel chce złożyć kompa, ale finansowo nie najlepiej.

Ta płytka + SDR (głównie) pozwoli nieco obciąć cene zestawu, który najprawdopodobnmiej będe składał.

Tomasir -> nie wiesz może gdzie? Sprawdzałem w Bit, Dekanex, Intax, PC Projekt i lipa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli to ten o ktoorym mysle (na ddr i sdram), to ejt to spox mobo i moge je polecic :)

He he jeszcze niedawno mówiłeś że jak coś jest do wszystkiego(DDR+SDR też chodziło o wybór płyty) to jest do niczego :wink: :lol:

Widac ludzie się zmieniają :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeden komp na 8KHA+, a drugi na szatlu AK32D to mam z czym porównać. tania ale nie taka zła, jakość wykonania przeciętna, przydałby się zatrzask do grafiki bo "oko temu misiu wylata" (chyba tak to było) i trzeba było zwracać uwagę jak mocno jest wciśnięta grafa bo cóś nie łączyło. trochę malo do grzebania w biosie. nie sypie sie.

zobacz http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=14229&highlight=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POmyliłeś 2 płyty.

Ak32 jest na sdr - ddr, a ty masz ak31 która jest na samych ddr.

A tak gwoli ścisłości to ja zamknąłem w niej licznik na 166 (pewno niejednemu się to udało ale satysfakcja jest, a raczej byłą bo teraz będę chyba miał abita kx7 :D )

niestety ak32a niema dzielnika 1/5, a chipset mocno sie grzeje, ze ciezko wyciągnąć stabilne fsb 150 bez dodatkowego chldozenia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...