maxus1 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam mam mały problem z systemem diagnostycznym (p80) w tej płycie............ nie wiem co oznaczają liczby, np: 4.8 (świeci sie czerwona lampka) nie wiem dlaczego coś takiego jest>.................. Oto config: Amd Athlon 64 3000+ (939S) 512 ram (wilka) zasiłka 350W (feel) Abit Av8 Gforce ti3-200 Bardzo prosze o pomoc bo w instrukcji nic nie pisze na ten temat a na forum jest mało ludzi którzy posiadają tą płyte.. :P Z Góry THX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 wentyl jaki masz ? podpioles go pod cpufan ?? jak nie to mobo odcina zasilanie zeby nie spalic proca , ram wsadz do 1 slotu , sprubuj resetnac biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 wentyl boxowy , tak, ram jest w 1 slocie resetowałem biosa i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Mi sie całyczas palił kod 4.8 a komp dalej chodził , ale z płytą miałem problemy, nie miałem siły dalej z nią walczyć i zmieniłem na to co podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mee Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Ja mam problem tez z ta plyta (tak mi sie wydaje ze to problem) konfig podobny AV8 3rdeye, a64 3000+, 2x512mb ddr400 cl2,5, gainward gf6800, plyta CALY CZAS pokazuje 69 :/ z tego ci mi sie wydaje powinna pokzaywac FF? co jets nie tak ? komp chodzi pomimo to stabilnie ale przeszkadza mi to ze wola o cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 U mnie były problemy z formatem dysku. komp sie cały czas wieszał (to nie wina zasiłki ani pamięci). No i rzeczywiscie kod 69 też czasem był. Miałem też tak że raz mi wywalił wszystkie stery. i wtedy sie wkurzyłem i Abitowi podziękowałem. Dodam że miałem tak na dwóch płytach. na to chyba nie ma rozwiązania - Abit dał plame z płytamie pod s939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) kilka godzin temu wysłałem do abit Polska (pomoc techniczna) maila o pomocy z wykryciem błędu jaki powoduje ich układ diagnostyczny np:66,48 itp.. Ciekawe co odpowiedzą >? B) Edytowane 31 Stycznia 2005 przez maxus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill83 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 kilka godzin temu wysłałem do abit Polska (pomoc techniczna) maila o pomocy z wykryciem błędu jaki powoduje ich układ diagnostyczny np:66,48 itp.. Ciekawe co odbowiedzą >? B) 1246499[/snapback] Pewnie nic ci nie odpowiedza tak jak mi. Tez mam problemy z ta plyta. Wymienilem ram na gwarancji i troche sie polepszylo(nie mam bluesreenow), ale tamten ram niby byl dobry bo w serwisie przeszedl wszystkie testy. Po sesji wezme sie za testy kompa i dokoncze wczesniejszy watek o av8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 witam z tego co mi wiadomo abit z taka usterką sie spotkał :D Powiedzieli żebym czekał do jutra i wtedy będą wiedzieć co robić z tym.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Super, mam identczny problem. Kod 4.8. i czerwona lamkpa ale komp chodzi stabilnie. Ponadto slyszalem, ze plyta niewlasciwie wzkazuje temp proca. Na A64 3000+ s939 mam zalozonego zalmana 7000B-Cu (obroty na full). Temp przy codziennym uzytkowaniu wynosi ~60 st :| Czekam zatem na odpowiedz pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo38 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam ta sama płyte i te same niby problemy czerwona lampka i kod 48 albo 69 ale mysle ze skoro wszystko spoko chodzi to czym sie przejmowac ???temperat. na procku mam 40 C a w testach dochodzi do 57 ale bardzoo zadko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Hmm już nachodzi mnie myśl że możę to być wadliwa partia :( ale spokojnie jak tak to abit zostanie zalany tymi płytami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Zobaczmy co powiedza :P Odnosnie temperatury to wydaje mi sie, ze moze to byc kwestia biosa. robo38 - jaka masz wersje biosa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ja mam na pokladzie Abita KV8Pro 3rd-EyE i tez mam czasami 48 a teraz akurat 69 ale wszystko chodzi jak burza i kreci sie naprawde dobrze poza tym jest Prime Stable, a co do czerwonej lampki to wyczytalem w Manualu iż: LED2 (VCC): this LED lights up when the system power is on. wiec diodą napewno nie trzeba sie przejmowac :).....aczkolwiek chetnie sie dowiem dlaczego akurat 69 - co w instrukcji ma opis "Turn on L2 cache".... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 wiem sorx że wcześniej nie napisałem ale wiedziałem co oznacza czerwona lampka ale ciągle myśle nad tym 4.8. :P ciekawe bo 4.9 oznacza jakieś bzdury :)P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mee Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 mam najnowszy BIOS 1.7, i DALEJ KOD 6.9. Co do temperatur to anwet na wczesniejszym biosie (1.1) pokazywal w miare normlanie -a64 3000+@2250MHz w id;e 34-36 stopni na Pnetagramie 120+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ale jaka plyta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mee Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 no chyba logiczne ze pisze o AV8, wkoncu o tym jest ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 no ok, pytam bo jeszcze byla mowa o av8 3rdeye i kv8pro Ale wracajac do problemu, czy moglby ktos jeszcze podac swoje temaperatury ? Zapomnialem jeszcze dodac, ze speedfan w ogole nie podaje mi temp. Wieci czym moze byc to spowodowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 hmm pytanie mam przy tym błędzie(4.8 lub 6.9) macie coś takiego że wam sie wszystko zawiesza bo jak puszczam filma z dvd to mi sie komp wiesza , to samo z gierkami.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Mnie sie wiesza czasem jak laduja sie niektore poziomy w farcry (ale sadze, ze to wina temperatury), tak poza tym to skała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam mam odpowiedź od abita (prosto z chin) cytuje "nie wiemy co może być przyczyną tej usterki" HAAHA widać że zadziwiłem abita ................... hmm ale udało mi sie wywalić tego 4.8 i teraz mam 6.9 czyli turn l2 cache :D tylko że to jest nie możliwe według mnie więc dostane new płyte :D A jak bedzie to samo to dostane zwrot pieniędzy .......... Wieć możliwe że tego problemu nie da sie rozwiązać......... Wieć myśle że dali wadliwą partie na polske. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daver Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam mam odpowiedź od abita (prosto z chin) cytuje "nie wiemy co może być przyczyną tej usterki" HAAHA widać że zadziwiłem abita ................... hmm ale udało mi sie wywalić tego 4.8 i teraz mam 6.9 czyli turn l2 cache :D tylko że to jest nie możliwe według mnie więc dostane new płyte :D A jak bedzie to samo to dostane zwrot pieniędzy .......... Wieć możliwe że tego problemu nie da sie rozwiązać......... Wieć myśle że dali wadliwą partie na polske. 1252531[/snapback] Cze, Ja tez mam POST Code 4.8 (od poczatku), ale wszystko chodzi ok. Na poczatku byl problem z obsluga pamieci pow. 256MB oraz w dualu, ale po update biosu wszystko dziala bez zarzutu (2x512 TwinMos). Post Code FF widuje tylko w trybie DOS/txt np. podczas testowania RAMu. Mam watpliwosci czy to aby na pewno jest usterka, i czy kolesie z Abita dobrze Cie zrozumieli. Daj znac, gdy dowiesz sie czegos wiecej. Pozdrwaiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 hmm tylko mówią że z takim czymś sie nie spotkali i namawiaja mnie na zmiane na nowa ale myśle że bedzie to samo......... gdzieś czytałem że te 0,90mm właśnie tak mają a te starsze amd 64 130mm chodzą dobrze >? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxus1 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 ahh moglem brać tego MSI K8N Neo4 Platinum możliwe że niebyłoby problemu D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo38 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 biosa mam 1.7 i mysle ze poprostu szukacie dziury w całym chodzi luks kreci sie jeszcze lepiej :D skrecic szafe i nie ogladac co pokazuje bo to nie panienka;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 hmm tylko mówią że z takim czymś sie nie spotkali i namawiaja mnie na zmiane na nowa ale myśle że bedzie to samo......... gdzieś czytałem że te 0,90mm właśnie tak mają a te starsze amd 64 130mm chodzą dobrze >? 1252719[/snapback] u mnie tez jest 4.8, ale komp jest bardzo stabilny... anyway, jak bedzie cos wiadomo to piszcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...