vkobra Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam, robie sobie właśnie panelik regulacji obrotów wiatraka i chciałbym go przetestować zanim włoże to do kompa. I teraz takie moje pytanie bo probowalem to podłączyć pod jakiś taki zasilacz sieciowy na 12V ale jak zapne 4 wentylatory to zwazniaja. Niedawno wymieniłem mojego megabajta w kompie i czy moge i w jaki sposób załączyć tą zasiłke bez komputera żeby na niej potestować ten panelik. Megabajt jak to megabajt może sie nie spali przy 4 wentylatorach :D Gorzej jak mi pociągnie wentyle za sobą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 No meze ten twoj zasilacz "sieciowy" mial 12 ale ciekawe jaki prady prz tym dawal co pewnie sie odbilo na zwalnianiu wiatrakow. Aten stary megabajt na lini 12v na pewno ma jakies 10A Wiec pociagnal by stado takich wiatraczkow. A tu jak podlaczyc psu atx bez kompa podłączenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vkobra Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Wielkie dzięki. O to mi chodziło, ale jakoś nie mogłem znaleźć w szukajce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 nie wiem czemu panuje tu na tweaku jakaś czarna opinia o zasilaczach... toż to jest urządzenie jak kazde inne.. to że w krytycznych sytuacjach moze nei pociągnąc komputera wypchanego po brzegi shitem prądaożernym nie znaczy od razu ze nie pociągnie parunastu wiatraków.. a tym bardziej 1 czy 2... że o diodach nie wspomnę... 10Amperów na wyjsciu wzmacniacz oferuje a jedna dioda ciągnie około 0,02Ampera.. weźcie klakulator w dłoń o policzcie sobie... na miłosc Boską :lol: :lol: a to ze firma A jest wypas a firma B kiepska.. i wogle nie powinno sie uruchamiać komputerów na zasilaczach tej firmy to już chwyt po czesci marketingowy... a po częsci faktycznie wynikający z jakości... ale bez przesady.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...