cyganos king Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 z allegro 4speed normalnie z gwarą, u nich w sklepie trochę drożej stoi :) cena myśle opłacalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 ja od niech tez chce sobie kupic a aukcja tylko do 3 maja :D wiec jak bys mogl to zrob jak najszybciej maly tescik bo coraz bardziej mam ochote na ten zasialcz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) no i [gluteus maximus] nie zasilacz! napięcia na lini 12v po prostu żenujące podczas obciązenia spada do 11.69 a to już poniżej normy, może ktoś wie czy można reklamować zasiłkę na podstawie odczytu miernika? bo nie bardzo mi się uśmiecha trzymać ją w budzie. normalnie porażka ta zasiłka takie napięcia jak w codegenie Edytowane 2 Maja 2005 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 ehh... a jak z chalasem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 no i [gluteus maximus] nie zasilacz! napięcia na lini 12v po prostu żenujące podczas obciązenia spada do 11.69 a to już poniżej normy, może ktoś wie czy można reklamować zasiłkę na podstawie odczytu miernika? bo nie bardzo mi się uśmiecha trzymać ją w budzie. normalnie porażka ta zasiłka takie napięcia jak w codegenie 1423167[/snapback] 11.69 nie jest ponizej normy. od 11.4 w dół jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 napięcia na lini 12v po prostu żenujące podczas obciązenia spada do 11.69 a to już poniżej normy,Której normy? wymagania dla ATX spełnia ... (12V +-5% = 11.40 do 12,60) może ktoś wie czy można reklamować zasiłkę na podstawie odczytu miernika? bo nie bardzo mi się uśmiecha trzymać ją w budzie. normalnie porażka ta zasiłka takie napięcia jak w codegenie 1423167[/snapback] Można reklamować. To jest EG465P-VE? jakiś dziwny, męczyłem ten model i moim zdaniem powinien z palcem w d... wytrzymać twój konfig :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 powinien spokojnie moja stara zasiłka 300 W spokojnie dawała rade 12v nie spadało poniżej 11.9 a ma 10 A mniej na 12 V coś ta zasiłka nie teges nie wiem co z nią zrobić przecież zasilacze się nie docierają ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 a glosna jest o to u mnie priorytet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 powinien spokojnie moja stara zasiłka 300 W spokojnie dawała rade 12v nie spadało poniżej 11.9 a ma 10 A mniej na 12 V coś ta zasiłka nie teges nie wiem co z nią zrobić przecież zasilacze się nie docierają ? 1423202[/snapback] Zasilacze mają czasem takie odchyły np. mój tagan daje ok 12.4V w spoczynku i przy wzroscie obciazenia (spojz jaki mam konfig, naprawde musze go skatowac zeby zasilacz sie obudzil :D ) zaczyna ono spadac do 12V i podobno sie wtedy stabilizuje (nie wiem czy to prawda, mi spada do ok 12.25 bo bardziej nie moge zmusic kompa do poboru prądu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 nie jest zbyt głośna raczej nie słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 i o to mi chodzilo tylko czy u ciebie jest cicho :P bo w zasilce chodzi o to zeby w normie sie trzymala :) i zeby byla cicha bo mij codegent to niedorobiony silnik rakietowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 cyganos king - to dokładnie odwrotnie niż u mnie. Napięcia super, a wyje jak po****ny. Z tym że mam 365P-VE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 jak jest cichy to ja lece po niego :P a tak na serio wyboru nie mam aukcja jutro sie konczy a cena zachecajaca :) potem moze sie nie trafic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 no sorry ja wiem że norma atx wynosi 5% ale to jest żenujące żeby zasilacz mający 33A na lini 12V nie potrafił tego napięcia utrzymać, już nie chodzi o to że spada mocno jak bardzo obciąze kompa ale nawet jak odpale samego 3DM05 to napięcia potrafią spaść do 11.65 i to nie na chwile tylko na stałe :blink: przeglądając wszystkie test zasilaczy nie widziałem żeby jakaś markowa zasiłka robiła takie rzeczy :mur: takie spadki napięcia dyskwalifikowały by ja już na starcie zresztą sami powiedzcie czy kupiliśbyście zasilacz który w średnio prądożernym konfigu ma wartości bliskie dolnej granicy normy atx? hm a teraz wskoczyło 12.00 choc przed chwila było 11.89 (idlle) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) wiesz moze mu zimno bylo po przesylce i dochodzi :P Edytowane 2 Maja 2005 przez kwiateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 A ja myśle że to morze wina miernika- jak masz jakiś tanie g to one mogą mieć nawet 0,2-0,3 v przekłamania. Sprawdz może jeszcze na innym mierniku jak masz możliwość.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 wątpie że to wina miernika raczej takich przekłamań nie mają. miernik może nie najwyższych lotów ale raczej dokładny kalibrowany z innym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) ehh moze mi sie trafi jakis lepszy ;] wazne zeby byla bloga cisza bo mojego to z 5 slychac glosno i wyraznie ;/ edit i teraz do mnie leci ta zasilka :P (moze by te posty o enermaxie wydzielic do osobnego watku bo troche sie nazbieralo :P) jak dojdzie to rowniez cos o niej powiem :) Edytowane 3 Maja 2005 przez kwiateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Jakieś tanie te enermaxy, za tanie jak na mój gust. Za jakość trzeba płacić, chyba , że się kupuje DELTĘ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 cuda sie zdazaja :) skoluje jeszcze mierniczek i bede badal ten sprzet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vectra Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Colorsit = Colorshit nic dodać nic ująć :lol: niczym nie różni sie od codegen'a - może nawet gorszy :mur: Edytowane 3 Maja 2005 przez Vectra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Colorsit = Colorshit 1423882[/snapback] Powinni wywalić tego kolesia od marketingu co wymyślił taką nazwe :D Przeciez to tylko 1 literka roznicy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 ja jak zobaczylem to nazwe to pomyslalem Colorshit a dopiero sie wczytalem ze h nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 hm jakieś cuda się dzieją z tym zasilaczem, wczoraj dziwne spadki napięcia na lini 12 v dzisiaj pod obciązeniem nie spada poniżej 11.90v a co ciekawe jak słabo go obciąze to napięcie spada do 11.85, przy włączeniu prima na max power consumption napięcie rośnie do tego rar pakujący duży plik + 3dM03 i napięcie na poziomie 11.90 i rośnie wraz ze wzrostem obciążenia :blink: dziwny ten zasilacz dostosowuje wartość napięcia do obciążenia?przyznaje bez bicia że jestem laikiem w tej dziedzinie ale nigdzie w necie czytałem nic o takim zachowaniu zasilaczy :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 pisalem ze sie dociera bo moze troche go sponiewierali w wysylce :P i teraz dochodzi do siebie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 nie wiem czy się dociera:) ale pod maksymalnym obciążeniem jakie mogę wygenerowac czyli prime+rar+superPi+skan antyvir+benchmark codecreatures+winamp napięcie na lini 12 V stabilne 12.00 -11.99? tak samo jest w idlle napiecie stabilne 12.00 chyba ten zasilacz tak już ma chociaż nie wiem czemu wczoraj miał aż takie spadki do 11.6? no ale teraz jest już ok - mam nadzieję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 to cool dobrze ze go wzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 nie wiem czy się dociera:) ale pod maksymalnym obciążeniem jakie mogę wygenerowac czyli prime+rar+superPi+skan antyvir+benchmark codecreatures+winamp napięcie na lini 12 V stabilne 12.00 -11.99? tak samo jest w idlle napiecie stabilne 12.00 chyba ten zasilacz tak już ma chociaż nie wiem czemu wczoraj miał aż takie spadki do 11.6? no ale teraz jest już ok - mam nadzieję :D 1424169[/snapback] Nie przesadzaj, przejmujesz sie spadkiem napiecia o 0.15V :blink: Mowie ci, tagany mają w idle ok 12,4 a przy obciazeniu dorównują sie do 12V. Wiec zmiany napiecia to nic niezwyklego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 ale jak trzyma sie przy 12V i ma wachania o 0.1V czy 0.01V to jest git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Lepiej robić samego prima niż kilka progsów jednocześnie, bo pozwalasz prockowi odpoczywać, to taki paradoks, ale przydzielając czas procesora innym progsom nie męczy się tak jak samym primem. Ewentualnie oprócz prima zapuść kopiowanie dużych plików. Edytowane 3 Maja 2005 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...