vitucky Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam.Pani z TPSA zadzwoniła do mnie i poiformowała mnie, że muszę zmienić abonament telefoniczny z socjalnego na standardowy.Posiadam abonament najtańszy-,,socjalny”, oraz korzystam z dostępu do Internetu poprzez neostrade 640. Jest to najdroższy abonament neostrady za 140zł brutto miesięcznie. Z uwagi, że mało korzystam z telefonu stacjonarnego abonament socjalny wynoszący 28,06 zł jest dla mnie najkorzystniejszy. Nadmienię, że ten abonament socjalny mam około 6 miesięcy. Pani z TPSA zmusza mnie teraz do zmiany abonamentu na ,,standardowy” w cenie 42,70zł miesięcznie, gdyż w obecnej sytuacji nie będę mógł korzystać z neostrady. Zmusza się mnie niejako do opłaty wyższego abonamentu, gdyż umowa na neostradę w moim przypadku jest podpisana na czas określony a zerwanie umowy jest związane z kosztami jakie musiałbym ponieść. Pani poinformowała mnie, że abonament socjalny jest tylko dla osób ,,ubogich” których nie stać na neostradę. Ciekawi mnie jak brzmi regulaminowo zaliczenie osoby ubogiej. Dlaczego Telekomunikacja zmusza mnie do płacenia wyższego abonamentu żebym mógł korzystać z neostrady za którą i tak dużo płacę. Pani postawiła mnie przed faktem dokonanym: albo wyższy abonament i będę miał neostradę albo niższy abonament bez neostrady co wiąże się z zerwaniem umowy na neostradę i z kosztami zerwania umowy. Co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 chyba jednak musisz zmienić każdego kogo znam musiał zmienić abonament na standardowy ........ :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maks20 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Ja również mam socjalny i Neo 128.Owszem kazali mi go jak najszybciej zmienić ale się nie dałem.Umowa wiąże obie strony i nie ma w niej ani słowa o konieczności zmiany abonamentu na stacjonarny.Odnotowali że się nie zgadzam i już 3 miesiąc mam spokój z ich natarczywymi telefonami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...