SPY_NET Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 na poczatek powiem tyle ze na oczy nie widzialem C++ , przeczytałem 2 dosc duze kursy ale dalej nie wiem jak to zrobic (chyba nie kumaty jestem :) ) , teraz sciagam dev c++ przechodzac do sedna sprawy , chce utwozyc plik .exe i zamienic ikone pliku , podczas 2 krotnego klikniecia na ten plik wyskoczy komunikat (takiej wielkosci jak wyskakuje podczas wyciagnieca płyty z cd-romu podczas odtwazania ) i tak , chce tam wpisac tekst o odpowiedniej tresci oraz dodac 2 przyciski . Przycisk nr. 1 , po nacisnieciu go otwiera nam sie internet i wlacza odpowiednia strona , a 2 przycisk to np. OK plik który chce utworzyc nie bedzie mial zadnych złych skutków a wrecz przeciwnie , chce to zrobic zeby uktucic pewnien proceder stosowany na jednej z gier. prosze o pomoc w tej sprawie , jak by był ktos tak dobry i mi napisał zdódło , dał jakies wskazówki jak to zorbic lub dał linka do forum o takiej tematyce bo nic nie moge znalesc :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) jeśli mówisz że jestes początkujący to moze lepiej by było zrobić ten programik / okno w jakimś środowisku RAD ? Borland Builder albo coś podobnego. Tak można to zrobić wyjatkowo prosto i szybko. Jeśli będziesz to robił w Dev-C++ to będziesz musiał poznać trochę WinApi a nie jest to proste. Ja znam tylko podstawy WinApi i jeśli nie jest to konieczne to staram się to omijać :wink: .... masz Borland Buldera ? napisz mi jaki adres ma otwierać jeden z przycisków. Edytowane 30 Stycznia 2005 przez mathias79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 wiec troche sie pomęczyłem , okno juz wyskakuje jednak nie wiem jak stworzyc przycisk w MessageBox'ie o innej tresci niz standarwode czyli MB_YESNO , MB_OK itd. moze wogóle sie nie da ? Borland Builder nie mam , zaraz bo poszukam ? darmowy jest ? co do adresu to chce zeby button otwierał ten adres : https://www.liveforspeed.net/?page=shop3&o=4&m=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 30 dniowa wersja http://www.borland.com/products/downloads/...d_jbuilder.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 buildera juz sciągnołem (wersje trial) powoli cos wychodzi ale: mam juz utworzony plik .exe jednak jak zablokowac mozliwosc zmieniania wilkosci okna ? mam narazie taki kod //--------------------------------------------------------------------------- #include <vcl.h> #pragma hdrstop #include "Unit1.h" //--------------------------------------------------------------------------- #pragma package(smart_init) #pragma resource "*.dfm" TForm1 *Form1; //--------------------------------------------------------------------------- __fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner) : TForm(Owner) { } //--------------------------------------------------------------------------- void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender) { ShellExecute(NULL, "open","http://www.onet.pl", NULL, NULL, SW_SHOWNORMAL); } //--------------------------------------------------------------------------- jednak cos jest nie tak bo po kliknieciu na button nie otwiera sie strona :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 mam juz utworzony plik .exe jednak jak zablokowac mozliwosc zmieniania wilkosci okna ? 1249087[/snapback] Zmień styl okna, powinna być gdzieś tam opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) dzieki , pomogło teraz pozostaje kwestja nie wlaczania sie strony po naciśnieciu buttonu :unsure: ma ktos jakies pomysły ? edit mozna zamknac juz sobie poradzilem ;d Edytowane 1 Lutego 2005 przez SPY_NET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...