KOLO Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Witam W poniedzialek udalo mi sie sprzedac mojego Giga-Odbyta i wczoraj kupilem Chaintecha apogee 7vjl :D . Jednak pytka nie wywarla na mnie zbyt pozytywnego wrazenia. Mam kilka pytan dotyczacych plyty i nie tylko a wiec: 1.jak juz wczesniej wspomialem plytka wywarla na mnie raczej negatywne wrazenie ale mam nadzieje ze wycisne na niej ostatnie poty z mojego antka i nie zawiedzie mnie w OC. A do tego potrzebne mi bedzie co najmniej dobre WC-juz je prawie cale skompletowalem poza jedna rzecza mianowicie blokiem-juz mam upatrzony ten od mate'a ale bylem wczoraj na stronce i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze naklad zostal "chwilowo wyczerpany"-i tu pytanie czy moze ktos z was wie kiedy beda dostepne a jezeli nie to moze mi polecic blok o podobnych parametrach jak u mate'a. 2.To pytanie jest skierowane do forumowiczow z Poznania-bylem dzisiaj w 6 sklepach elektronicznych w Poznaniu szukajac lakieru ELECTON 40AC i nigdzie nie ma. moze ktos zna adres jakiegos sklepu gdzie moge go dostac od reki. 3.dzisiaj rowniez wgralem najnowszy bios z 20/8/2002- ktory mial zwiekszyc mozliwosc wyboru mnoznika do 18 -wgrale go i d*** nadal jest 12,5 maxymalnie czym to moze byc spowodowane?? 4. I na koniec dwa lamerskie pytania :oops: : a)Co to za opcje w biosie: AGP MASTER 1 WS WRITE i AGP MASTER 1 WS READ B) czy zwiekszenie napiecia na AGP powoduje tylko wieksza wytrzymalosc na wysokie taktowanie magistrali np.pow 90Mhz czy rowniez zwieksza mozliwosci OC GPU i pamieci??? POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Zwiększając napięcie dla Apg powodujesz że karta bedzie trochę stabilniejsza po podkręceniu ale podwyższanie napięcia powyżej norm technicznych nie jest zdrowe dla sprzętu to wszycy wiedzą :). Ja odłaczyłem wiatrak od mojego gefroca400 i zmieniłem na inny i podłączyłem go dozaiszlacza a nie do miejsca gdzie jest gniazdo na karcie gfx i przesto idzie z core166@240 8O (przedtem koniec na 200) i mem 144@182 :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 1) Jeśli chodzi o ten który ma dziury wiercone w trzech rzędach to podobno nieprędko one się pojawią, bo mnóśtwo przy nich pracy.... 3) A mnożnika nie zmnienisz w tym xp1800 powyżej 12,5 bo to maksymalny mnożnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...