Jedrek71 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) W kompie mam dwa dyski,na tym chorym trzymałem soft z netu[53gb-ntfs] i win98[3gb-fat32].Jakies dwa dni temu bios niewykrył tego dysku,ale po resecie[biosu] było OK.Niestety do wczoraj!!Tzn odpaliłem kompa i niema 2 partycji[tych wyzej opisanych],ale po resecie znów ok.To był niestety ostatni reset ktory cos zmienił.Dalej niestety dysk był widziany przez bios,często nawet przez windows[xp],ale do 2 partcji[tez rozpoznanych] dostępu niebyło.Wywalało komunikat o błędzie,niepamiętam jakim.Dziś więc przeinstalowałem system i jedna z tych partycji ta bezznaczenia,win98,jest i wygląda ze wszystko z nią ok.Niestety ta ważniejsza gdzie są wszystkie wyniki moich szperań w necie jest dalej niesprawna.System winexplorer jej nie widzi,a menager dysków tak-wie nawet ze to ntfs i poprawnie pokazuje ilosć zajętego i wolnego miejsca,ale to wszystko.Zastosowalem tez partitionmagic8 i paragonHD ale bez skutków.Zastanawiam się jak mógłbym odzyskać/odczytać choć częsć danych z tego obszaru.Partycji jeszcze nie formatowałem i nic nie zapisywałem na tej częsci dysku.Czy macie jakieś propozycję odnośnie programow,jakimi mógłbym się posłuzyć? Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Jedrek71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWEGO Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 dolaczam sie do tematu, tez mam taki sam problem zniknelo mi 180 Gb :( narazie testuje cos takiego jak r-studio sprawdz to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Daj partycji troche witaminy C i rutozytu. Ew. Scorbolamid bo to pelna odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...