Gość .ObcY. Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, Mam drobny problem z tym wentlem tz. z Pentagramem 100CU mam podkręconego athlonka xp 2500+@3200+ i gdy obniże mu obroty to proc zaczyna się przegżewać więc musi na max wymiatać a to jest bardzooo głośnoo :mur: :mur: :mur: :mur: jest moze jakiś wentylator który by można zamienić za ten który jest w pentagamie aby był podobnie "dmuchał" ale była cisza? Edytowane 29 Stycznia 2005 przez .ObcY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 <_< zamontuj go pożądnie to niebedzie problemu, co de wymiany wentyla to chyba bedzie cięzko ale juz gdzies bylo na forum polecam opcji SZUKAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Z wiekszoscia pentagramów są wlasnie problemy z mocowaniem. Kiedy jeszcze go uzywalem to raz jak zamontowalem to wogle mi sie komp nie chcial odpalic :o nie wiem czemu ;] Popraw go i do boju :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Właśnie już go przemontowywalem na wszystkie możliwe sposoby WD-40 po łożyskach przepłukałem, chyba już wszystkie możliwe sposoby montażu przeszłem i nic, i jak nieda się wentylka zmienić na jakichś cichy to albo pozostaje WC albo ZALMAN 7700Cu, albo proca no jakiegoś innego mobilnego zamienie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 No może w ostateczności Zalman CNPS 7000B CU ;) ale to znowu wydatek! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomsonPCL Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Co to oznacza proc się przegrzewa? Na tym wentylu i przy takim podkręceniu nie ma się prawa nic przegrzewać. Albo masz źle zamontowany albo czujnik Cie oszukuje (np. płyty Gigabyte). Spróbuj dodtknąć radiatora czy rzeczywiście jest gorący ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Właśnie już go przemontowywalem na wszystkie możliwe sposoby WD-40 po łożyskach przepłukałem, chyba już wszystkie możliwe sposoby montażu przeszłem i nic, i jak nieda się wentylka zmienić na jakichś cichy to albo pozostaje WC albo ZALMAN 7700Cu, albo proca no jakiegoś innego mobilnego zamienie, 1243956[/snapback] Nie dziw się, że po WD 40 było do [gluteus maximus]. WD 40 wymywa smar i docelowo się nie nadaje. Dlatego nie wolno go używać np do rowerów (w marketach szaleją z WD 40 ). Dlatego polecam smar do łożysk. Ale to nie zmienia faktu, że przy kiepskiej wentylacji w obudowie i Pentagramie na low może się gotować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Co to oznacza proc się przegrzewa? Na tym wentylu i przy takim podkręceniu nie ma się prawa nic przegrzewać. Albo masz źle zamontowany albo czujnik Cie oszukuje (np. płyty Gigabyte). Spróbuj dodtknąć radiatora czy rzeczywiście jest gorący ;) 1244003[/snapback] Niestety dobrze pokazuje bo gdy złapie 62*C to się wiesza :/ wezme posmaruje go jeszcze raz i zobacze co się stanie ale raczej za cicho to one niebędzie mi działał, więc chyba zmienie coolera, może Zalman 7000B Cu, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lovercraft Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Niestety dobrze pokazuje bo gdy złapie 62*C to się wiesza :/ wezme posmaruje go jeszcze raz i zobacze co się stanie ale raczej za cicho to one niebędzie mi działał, więc chyba zmienie coolera, może Zalman 7000B Cu, 1245175[/snapback] Ciekawe u mnie przy tej temp nic się nie jedzie. Athlony wytrzymują dużo więcej. Co do wentyla - jest niezły, ale jak chcesz zmienić popatrz na jawiększego freezone, lub jak będzie za duży pomyśl o Gigabyte Rocket (najlepszy model ma max 23 db przy maxymalnych obrotach - z recenzji wynika, że bardzo dobry. W sumie nie wiem po co wymieniac pentagrama skoror masz niezly procek i po co go krecic, ale moze wmontuj sobie kolejne wiatraki? Tylko to znowu po kieszeni i kosztem ciszy no chyba ze wykorzystasz nosie blocker. Moja rada nie zmieniaj wentyla B) i powróc do pierwotnych ustawień, no chyba ze nie masz co robic z kaska :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 w budzie mam 5 wentlów z czego aktywne 4 (80x80) obudowa antec 1000 z windowem ;) ale chyba lepszym planem będzie sprzedaie tego bartona i kupno mobilnego tylko kto kupi bartona :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 :blink: :blink: :blink: Czym, konkrewtnie smarujecie wasze coolery, i podjakąnazwą i gdzi emożna to kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Kupiony w jakims sklepie motoryzacyjnym "SMAR DO ŁOŻYSK". Pudełeczko z zielonkawą mazią. Nie gwiżdżą, nie skrzypią a pudełeczko kosztowało kilka złotych. Starczy (tak na oko) na jakieś 150 tys wiatraczków :). Zakup raz na całe życie. Na pewno też smary do łożysk w sklepach rowerowych będą się nadawać (ale tam się płaci za to, że to specjalnie do roweru). Żadnych WD 40 i pochodnych bo one wymywają smar. Chwilę pochodzi a potem kiszka gorzej niż było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...