Skocz do zawartości
CavV6

Wielki Kłopot Z Kompresją Do Divx

Rekomendowane odpowiedzi

EloŁ!

Zgrałem film z wakacji na dysk (Windows Movie Makerem) z kamerki JVC cyfrówki za pomocą FireWire. Nie mam teraz kompletnie pomysłu i wiedzyu w tym temacie - jak zgrać i jakim programem to do DivX'a, bo aktualnie zajmuje mi 90 minut 19GB.. A szczerze wolałbym to walnąć na DVD.. :lol:

Kombinowałem z szukaniem na Divx.pl i nicio.. Używałem VDuba i nic.. Gordian nie widzi tego pliku. Jest jakakolwiek metoda, bo niestety nie mam dostępu do tamtych taśm z DV.. :mur:

Bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie techniczne! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calkiem normalne - AVI..

Zaraz jak otworze plik AVI pojawia sie komunikat

"Couldn't locate decompressor for format DVSD (unknwn)

VDub requires avideo for Windows VFW compatibile codec top decompress video. Direct Show codecs, suchas those used by Windows Media {Player, are not suitable. Only 'Direct Stream copy' is availabl for this video"

"AVI Type1 DV file detected - VDub cannot extract audio from this ytype of interleaved stream"...

:blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to wsio pasi :] BRAK CODECÓW :] prosze Pana :P pozdr

1245059[/snapback]

heh.. szczerze powiedziawszy to tez tak myslalem, ale przeinstalowałem wszystko co sie da, zainstalowalem GordianPacka, takze probowalem z kombinacja DivX 5.0.1 Pro / XVid / ffdshow / AC3...

Nie mam naprawdę pomysłu, a 30GB piechotą nie chadza.. Z kamerki dodam, że zgrywałem WMovieMaker do formatu PAL/AVI a nie WMV.

Jakie w takim razie kodeki polecacie, ew. jakiś codecpack?

:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Couldn't locate decompressor for format DVSD (unknwn)

konkretnie chodzi o to że Gordian ani virual dub nie vidzi kodeka DV.

Musisz zainstalować komercyjn/płatny/kodek DV i wtedy będzie wszystko ok.

Dobry kodek DV to "mainconcept".

Edytowane przez marekp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze ja sie podepne mam 25 megowy avi`k zgrany z cyfrowki jakim programikiem najlepiej bylo by go skompresowac??? nie potrezbuje zadnych efektow po prostu ful automat i kompresja ...

najprościej i za darmo Windows Media Encoder.

Trzeba go doinstalować do systemu.

http://www.microsoft.com/windows/windowsme...der/default.asp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi