lukz84 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) Mam zestaw : Intel Pentium 4 3.20E GHz HT Prescott Kingston HyperX DDR 512MB PC-400 GeForce 6600 Gigabyte Microstar 915P Combo-FR Zasilacz 350W Po złożeniu i odpaleniu mam czarny ekran i zero reakcji. Czyżby to wina zasilacza? :/ Edytowane 29 Stycznia 2005 przez lukz84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 A czy podłaczaniu napięcia nie usłyszałeś jakiegoś "ssssyk"? Wygląda to niestety jak spalona płyta główna - odłacz wszystko na noc i rano spróbuj ponownie podłaczyć. Mnie tak kiedyś zaskoczyła P4PE, ale po jakimś miechu znów padła i leży do dziś :lol: Przede wszystkim odłącz zasilanie, odczekaj aż wyładują się konensatory i sprawdź ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupota Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) Takie trochę to głupie ale czy wpiołeś 2 wtyczki do zasilania płyty ( 20/24 i 4 pin) ? Bo może jak ktoś przesiada się z AMD to nie zwróci na to uwagi. I druga rzecz- czy wentylator od procesora jest właściwie wpięty tzn w swoje miejsce a nie np. w gniazdo wentylatora obudowy ? Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Lupota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukz84 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Hm mialem jeden zasilacz który wogole sie nie odpalał ale nie słyszałem żeby wydał dzwiek "ssykk":) Wsadziłem 2-gi zasilacz odpalił się komp ale bez żadnej reakcji. Spróboje jeszcze odpalić na 400W zasilczu. To te płyty tak same z siebie sią spalają ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Słabe zasilacze czasami spalają płyty, procesory, pamięci itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukz84 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Słabe zasilacze czasami spalają płyty, procesory, pamięci itp. To mnie pocieszyłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Nie koniecznie coś się spaiło. Jaki dokładnie masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Nie koniecznie coś się spaiło. Jaki dokładnie masz zasilacz? 1248577[/snapback] Pewnie 350W P4 Ready :lol: Made by Megabajt albo Codegen :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 A wentyl na procu sie kreci czy kompletna kaplica?Bo może być karta uwalona to bedzie czarny ekran.Wsadz jakąs bardzop stara kartę na pci i zobacz czy wystartuje!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 U mnie było tak: podczas uruchamiania kompa włączała sie grafika i sie komp wyłączał. Wina Zasilacza. Ale skoro u Ciebie działa wiatrak to hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...