tomidlo Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam, mam problem z mandrake'iem:( nie moge wlaczyc obslugi dzwieku. po zinstalowaniu systemu wyskakiwal mi blad o tresci: Sound server informational message: Error while initializing the sound driver: device /dev/dsp can't be opened (No such file or directory) The sound server will continue, using the null output device znalazlem w necie na to rade, czyli uzycie komendy alsaconf z poziomu roota, do czego sie zastosowalem. wszystko mi ladnie wykrylo, bez zadnych bledow, ale niestety nadal mam problem, tzn. nie dziala mi dzwiek. Przy czym serwer alsy dziala poprawnie, tzn. uruchamia sie bez bledow. Zna ktos moze rozwiazanie tego problemu? Dzialanie bez dzwieku jest dosyc problematyczne, poniewaz nie moge sluchac muzyki, ani ogladac filmow:( pozdrawiam PS. zaznaczem, ze spedzilem godziny na znalezieniu info na ten temat w necie, wiec prosze o nienaskakiwanie na mnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vogiel Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 a jaka masz wogole karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomidlo Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 a jaka masz wogole karte? 1244139[/snapback] uzywam karty dzwiekowej NVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vogiel Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 ja mam sounde blaster i zadnych problemow z dzwiekiem nie mialem przy instalacji tylko sutawilem zeby byl dzwiek i wszystko gralo wiec wsumie nie pomoge :/ www.mandrake.pl zapytaj sie tam napewno ci odpowiedza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...