Skocz do zawartości
piterus90

Zgrzany Procesor Z Radiatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam taki problem:

W starym kompie mam Celerona 466 Mendocino na szynie 66 MHz. Problem polega na tym, ze nie moge sciagnac radiatora z procesora, po prostu wyglada jakby tam byl klej albo bylby zgrzany. To drugie jest mozliwe, poniewaz kiedys wysiadl mi wiatrak, ale przekonalem sie o tym dopiero podczas sciagniecia obudowy. Chcialem mu wymienic radiator na cos wiekszego, zeby mi na pasywie chodzilo, zalezy mi na tym zeby bylo jak najciszej, a tu zonk, nie chce odejsc...

Co na to powiecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prubowales moze obkrecic procka? mnie sie udalo, ale z bardziej wrzartym egzemplarzem to pomoglem sobie srubokretem ale nalezy podlorzyc cos miedzy srubokret a procek zeby nie uszkodzis laminatu

Edytowane przez Radeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam pod radiatorem daje sie zauwazyc rowny kwadrat. Chyba nie da rady tego odczepic bez zniszczenia proca, musze cos innego chyba wykombinowac

1245294[/snapback]

Jeśli to jest to co myślę to powinno łatwo pójść. Tzn zakładając że przez kwadrat rozumiesz to co znajduje się na radiatorze (do czego się przykleił procesor) a nie jest częścią procesora.

Bierzesz cienki, mały nóż i zaczynasz podważać z jednej strony tak żeby ta warstwa materiału termoporzewodzącego zaczęła odchodzić. Po prostu wsuwasz nóż pod spód na goły radiator a nie bezpośrednio pod procesor. Jeśli nie puści po podważeniu z jednej strony to próbuj z następnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi