piterus90 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam! Mam taki problem: W starym kompie mam Celerona 466 Mendocino na szynie 66 MHz. Problem polega na tym, ze nie moge sciagnac radiatora z procesora, po prostu wyglada jakby tam byl klej albo bylby zgrzany. To drugie jest mozliwe, poniewaz kiedys wysiadl mi wiatrak, ale przekonalem sie o tym dopiero podczas sciagniecia obudowy. Chcialem mu wymienic radiator na cos wiekszego, zeby mi na pasywie chodzilo, zalezy mi na tym zeby bylo jak najciszej, a tu zonk, nie chce odejsc... Co na to powiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Tak zasysało procki jak była ta intelowska płytka termoprzewodząca pod spodem. masz na radiatorze pod prockiem taki równy kwadrat ? czy to jest tylko jakiś glut rozmazany nierównomiernie :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tam pod radiatorem daje sie zauwazyc rowny kwadrat. Chyba nie da rady tego odczepic bez zniszczenia proca, musze cos innego chyba wykombinowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) prubowales moze obkrecic procka? mnie sie udalo, ale z bardziej wrzartym egzemplarzem to pomoglem sobie srubokretem ale nalezy podlorzyc cos miedzy srubokret a procek zeby nie uszkodzis laminatu Edytowane 30 Stycznia 2005 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 moje P3 zrzucilem z wysokosci ok. 170 cm i radiator przepolowil sie na pol :D A procek dziala po dzis... ale nie polecam tej metody :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tam pod radiatorem daje sie zauwazyc rowny kwadrat. Chyba nie da rady tego odczepic bez zniszczenia proca, musze cos innego chyba wykombinowac 1245294[/snapback] Jeśli to jest to co myślę to powinno łatwo pójść. Tzn zakładając że przez kwadrat rozumiesz to co znajduje się na radiatorze (do czego się przykleił procesor) a nie jest częścią procesora. Bierzesz cienki, mały nóż i zaczynasz podważać z jednej strony tak żeby ta warstwa materiału termoporzewodzącego zaczęła odchodzić. Po prostu wsuwasz nóż pod spód na goły radiator a nie bezpośrednio pod procesor. Jeśli nie puści po podważeniu z jednej strony to próbuj z następnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...