Tom.O Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Moi rodzice kupili ostatnio fajny telewizor tylko że jest jeden problem - mianowicie z prawej strony obraz jest krzywy. Odchylenie wynosi ok. 0.5cm i jest widoczne po przełączeniu na tryb 4:3. W 16:9 nie widać tego bo obraz jest rozciągnięty poza krawędzie. Czy reklamować tą usterkę ?? Co powinienem zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 nie wiem czy dobrze rozumiem twój problem ale ja miałem coś w tym stylu z sonym - przy 4:3 w niektórych programach u góry z prawej strony było widać jasny pasek. okazało się że ten telewizor ma regulację "rotate", wystarczyło tylko ustawić. poszukaj najpierw w menu. wg mnie jak się nie da ustawić to trza reklamować. na 100% wezmą do serwisu i tam wyregulują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 "Rotate" jest ale tym obracasz cały obraz, a nie regulujesz zniekształecenia. To jest po prawej stronie przy górze - obraz się zwęża... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 "Rotate" jest ale tym obracasz cały obraz, a nie regulujesz zniekształecenia. To jest po prawej stronie przy górze - obraz się zwęża...cóż, nie da się wyregulować w domu - podejrzewam, że da się to zrobić w serwisie, inna sprawa, że trudno mi to ocenić czy jest to wada która kwalifikuje do wymiany - tu warto się zorientować u fachowca. kiedyś, w starszych telewizorach były przecież inne regulacje geometrii. pewnie nadal są, tyle, że dostępne po odkręceniu budy. a swoją drogą czy nie przysługuje ci bezpłatna wizyta w domu serwisanta?, wg mnie na 99% tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 "Rotate" jest ale tym obracasz cały obraz, a nie regulujesz zniekształecenia. To jest po prawej stronie przy górze - obraz się zwęża... cóż, nie da się wyregulować w domu - podejrzewam, że da się to zrobić w serwisie, inna sprawa, że trudno mi to ocenić czy jest to wada która kwalifikuje do wymiany - tu warto się zorientować u fachowca. kiedyś, w starszych telewizorach były przecież inne regulacje geometrii. pewnie nadal są, tyle, że dostępne po odkręceniu budy. a swoją drogą czy nie przysługuje ci bezpłatna wizyta w domu Dokladnie, ale zalezy to od wielkosci i wagi TV, mi do 28" servis wpada na chate, wczesniej jak mialem 21" to ni hu-hu, trzeba bylo osobiscie taszczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 A u mojego kumpla 29 musieli taszczyć do salonu sprzedaży gdy kineskop się popsul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 A u mojego kumpla 29 musieli taszczyć do salonu sprzedaży gdy kineskop się popsul Mowie o TV na gwarancji. BTW pozadny "mechanik" zawsze wpadnie do domu, jezeli nie da rady na miejscu zrobic, dopiero taszczy na warsztat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...