Adam78 Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Czy ma ktoś taką. Zastanawiam się nad budowa samopała na Duuuużych toroidalnych trafach, kodziołkach rzedu > 10000 uF i stabilizatorach. Koszt byłby 2x wiekszy niż zwykłego (o jakosci... powiedzmy nie satysfakcjonującej mnie) zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Czemu na trafach ? Możesz zrobić przecież impulsowy, dużo mniejszy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeForce4 Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Myślę że tu znajdziesz to co Cię interesuje: http://www.pcguide.com/ref/power/sup/index.htm Pozdrówka 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Jakbys robil takie zasilacze, to daj znac, ja tez bylbym zainteresowany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Czy ma ktoś taką. Zastanawiam się nad budowa samopała na Duuuużych toroidalnych trafach, kodziołkach rzedu > 10000 uF i stabilizatorach. Koszt byłby 2x wiekszy niż zwykłego (o jakosci... powiedzmy nie satysfakcjonującej mnie) zasilacza. Tutaj jest: http://www.formfactors.org/developer/specs...tx/atxspecs.htm Zasilacz o pracy ciągłej o takich parametrach nie ma ŻADNYCH zalet nad impulsowym: - problem stabilizacji napięć np. +5V 20A, +12V 10A, +3.3V 15A !!!! - problem chłodzenia, gabarytów i wagi - przecież to wyjdzie mała spawarka:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Czy ma ktoś taką. Zastanawiam się nad budowa samopała na Duuuużych toroidalnych trafach, kodziołkach rzedu > 10000 uF i stabilizatorach. Koszt byłby 2x wiekszy niż zwykłego (o jakosci... powiedzmy nie satysfakcjonującej mnie) zasilacza. Ambitnie ... Jest tylko parę ale ... 1. Stabilizowane ? Tylko jak to Widzisz 30A na 5V, 20A na 3,3V (trudne, b. dogie, b. ciepłe) 2. Co ze standardem ATX (wyłączanie i włączanie kompa, Suspend, itd) 3. dla 300 W Masz: +12V 12A +5V 30A +3,3V 20A -5V 0,3A -12V 0,8A +5V VSB 1,5A Mimo wszystko chyba taniej będzie qpić zasilałkę 460 W(za te ok. 500zeta) Ale pozdrawiam i trzymam kciuki 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Dzięki wszystkim za info. Większym problemem niż stabilizacja jest znalezienie odpowiedniego ( i najprawdopodobniej przerobienie ) trafa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...