Skocz do zawartości
sinner

Abit Zawyza Odczyty Temperatur ?

Rekomendowane odpowiedzi

hm jezeli o 10 stopni to raczej mi sie nie wydaje. u mojej laski na kompie (ktorego tez sam skladalem) tylko ze na plycie INTEL-478/ BIOSTAR P4VMA-M v7 P4/PM800/VGA/mATX celeron-d 2.4 (taki sam jak moj) ma w "spoczynku" 38 stopni. i nie wydaje mi sie ze moglby miec jeszcze mniej ( na boxowym coolerze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm jezeli o 10 stopni to raczej mi sie nie wydaje.  u mojej laski na kompie (ktorego tez sam skladalem) tylko ze na plycie INTEL-478/ BIOSTAR P4VMA-M v7 P4/PM800/VGA/mATX  celeron-d 2.4 (taki sam jak moj) ma w "spoczynku" 38 stopni. i nie wydaje mi sie ze moglby miec jeszcze mniej ( na boxowym coolerze)

1247156[/snapback]

Moj ma 44 w "spoczynku" przy max obciazeniu Prime 95 dochodzi do 60 stopni. oczywisie mowie tutaj o temp. CPU niekreconego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też pytam na jakiej podstawie jest ta teoria że Abit zaniża ...

Może jakiś test został wykonany z dokładnym pomiarem temp ... ktoś czujnik wsadził co się stykał z prockiem ? i porównywał ?

Jak ktoś ma takie dane to niech da linka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat był wałkowany setki razy, ale po raz enty przytoczę link do tego tematu np. http://www.bleedinedge.com/reviews/abit_as..._asus_img30.jpg Czytajcie wątki o IS7/IC7.

Dodam że na moim poprzednim 2,60C@3,25 miałem właściwie identyczne temp jak na tym wykresie przy takim samym chłodzeniu.

Edytowane przez EP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi