sinner Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Hej! powiedzcie mi czy to prawda ze abit zawyza odczyty temperatur CPU I PWM ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 tak zawyza tem p CPU srednio o 10 *C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Kto i jak to sprawdzil ? Link do materiałów na ten temat .... Bo jeśli to taka teoria to nie kupuje jej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 hm jezeli o 10 stopni to raczej mi sie nie wydaje. u mojej laski na kompie (ktorego tez sam skladalem) tylko ze na plycie INTEL-478/ BIOSTAR P4VMA-M v7 P4/PM800/VGA/mATX celeron-d 2.4 (taki sam jak moj) ma w "spoczynku" 38 stopni. i nie wydaje mi sie ze moglby miec jeszcze mniej ( na boxowym coolerze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 hm jezeli o 10 stopni to raczej mi sie nie wydaje. u mojej laski na kompie (ktorego tez sam skladalem) tylko ze na plycie INTEL-478/ BIOSTAR P4VMA-M v7 P4/PM800/VGA/mATX celeron-d 2.4 (taki sam jak moj) ma w "spoczynku" 38 stopni. i nie wydaje mi sie ze moglby miec jeszcze mniej ( na boxowym coolerze) 1247156[/snapback] Moj ma 44 w "spoczynku" przy max obciazeniu Prime 95 dochodzi do 60 stopni. oczywisie mowie tutaj o temp. CPU niekreconego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 To też pytam na jakiej podstawie jest ta teoria że Abit zaniża ... Może jakiś test został wykonany z dokładnym pomiarem temp ... ktoś czujnik wsadził co się stykał z prockiem ? i porównywał ? Jak ktoś ma takie dane to niech da linka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Temat był wałkowany setki razy, ale po raz enty przytoczę link do tego tematu np. http://www.bleedinedge.com/reviews/abit_as..._asus_img30.jpg Czytajcie wątki o IS7/IC7. Dodam że na moim poprzednim 2,60C@3,25 miałem właściwie identyczne temp jak na tym wykresie przy takim samym chłodzeniu. Edytowane 31 Stycznia 2005 przez EP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 a jest jakis sposob zeby wykalibrowac czujnik na plycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...