marek.t Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 ,opłaca się wymienić Bartka 2500+ który podkręca się na 2300mhz około z napięciem 1.8V i ma zablokowany mnoznik na T-breda 2000+, który chodzi na 2300mhz ze standartowym napięciem i ma odblokowany mnoznik, wydaje mi się , że ten drugi ma dużo większy potencjał OC, jak myślicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tak patrze i sobie myśle bo widze że Ty masz AXP-M 2500+ 1.45V.... i żeby na 2300MHz chodził to musisz dac mu 1.8V! Ja zatem mam AXP-M 2500+ 1.65V i na 2500MHz chodzi na 1.6V :) I coś mi się wydaje że te 1.65V lepiej się kręcą, bo jeśli dam prockowi 200x9.5 czy 133x14 (standart) to procek chodzi na 1.4V! Oczywiście mowa o stable itepe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tak patrze i sobie myśle bo widze że Ty masz AXP-M 2500+ 1.45V.... i żeby na 2300MHz chodził to musisz dac mu 1.8V! Ja zatem mam AXP-M 2500+ 1.65V i na 2500MHz chodzi na 1.6V :) I coś mi się wydaje że te 1.65V lepiej się kręcą, bo jeśli dam prockowi 200x9.5 czy 133x14 (standart) to procek chodzi na 1.4V! Oczywiście mowa o stable itepe 1245129[/snapback] nie, nie ja nie mam mobile, mam zwykłego bartona tylko obnizyłme mu napięcie na 1.45V, dziwne że do FSB 200 potrzebuja az 1.75V skoro na FSB 166 chodzi na 1.45V :blink: opłaca się tego bartka wyminić na tego t-breda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 raczej nie masz wiecej cachu a dodtakowe 100 mhz raczej nie wiele Ci da ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 raczej nie masz wiecej cachu a dodtakowe 100 mhz raczej nie wiele Ci da ;] 1245244[/snapback] ale czy ten cache tak dużo daje?? no nie wiem czy 100, jak mnożnik jest odblokowany to na moim solteku bym powalczył o wysoką szynę i później jeszcze zostaje mnoznik, więc w sumie rzecz biorąc to by mogło być z 2500-2600mhz a na bartku tylko okoo 2300mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 bez wc 2,5-2.6 raczej ciezko mobo tez nie masz doskonalem na forum bylo kilka sztuk chyba co tak biegaly ... raczej watpie zeby Ci sie udalo tak oc a cache zawsze to niby cos daje ...ale decyzja nalezy do Ciebie moze porzycz go na dzien :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 raczej nie masz wiecej cachu a dodtakowe 100 mhz raczej nie wiele Ci da ;] 1245244[/snapback] co Ty gadasz , roznica tak samo taktowanych prockow ( t-berd i Barton ) to w zaleznosci od testow od 1 - 4 % :? a w niktorych zadaniech T- berddzik pogoni bartona ( pewnego rodzaju paradoks , gdzies byly na forum testy ) wiec imo oplaca sie wymieniac , chociazby z powodu odblokowanego mnoznika ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Cache... zależy co robisz... bo ja między T-bred 2600 i barton 2500 widze róźnice. Bartek lepszy. Robie na codzień w Premiere, Photoshop itepe... wgry raczej nie gram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 bez wc 2,5-2.6 raczej ciezko mobo tez nie masz doskonalem na forum bylo kilka sztuk chyba co tak biegaly ... raczej watpie zeby Ci sie udalo tak oc a cache zawsze to niby cos daje ...ale decyzja nalezy do Ciebie moze porzycz go na dzien :?: 1245272[/snapback] moge pożyczyć go na dzień, ale te zdejmowanie collera później znowu zdejmowanie, jak już go wezmę to raczej na dłuższy czas Pieta(lania) myślę dokładnie tak samo jak Ty :wink: a kompa używam głównie do gier i neta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 co Ty gadasz , roznica tak samo taktowanych prockow ( t-berd i Barton ) to w zaleznosci od testow od 1 - 4 % :? a w niktorych zadaniech T- berddzik pogoni bartona ( pewnego rodzaju paradoks , gdzies byly na forum testy ) wiec imo oplaca sie wymieniac , chociazby z powodu odblokowanego mnoznika ... 1245289[/snapback] pokaz mi test gdzie z takim samym taktowaniem t-b goni barta :?: a teraz patrz prosta mata liczymy wzrost wydjanosci 0.1:2.2ghz=4.5% i teraz jeszcze raz przeczytaj to co napisales ... nie powiem roznica po byku ;] i jeszcze i powiesz ze zauwazysz roznice pomiedzy 2.3 a 2.4 ghz w grach albo w sytemie to jestes masta, w pogramach inzynierskich obrobka grafiki moze ale bardziej sie bedzie mem liczyc i mobo nie proc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Linoge : nie 100 mhz nie zauwazysz , ale po pierwsze zauwazysz roznice ( przy odblokowanym mnozniku ) w procu pogonionym np 250x10 zamiast 200x12,5 pozatym zauwaz ze proc zdechnie duzo szybciej przy 1,8 niz przy standardowym napieciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 no tak masz racje fsb 250 na solteku lol kiedy cpu zdechnie zalezy od wielu rzeczy np temp i zasilania i serii ... a czy pozyje 10 lat czy 5 to mnie to juz raczej malo obchodzi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 no tak nie zauwazylem ze ma solteka .... moj blad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 ale niech chlopak robi co chce dla mnie nie warto bawic sie w cyferki ale pewnie jakas tam roznica bedzie pozdro 4@ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...