Subvoice Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Chieftec 420 DF. Niestety cichy to on nie jest. Duzo zalezy tez od ustawienia kompa. Przy okazji przerabiania mojego WC odkurzylem go solidnie (nie ma plomb) i rzeczywiscie na srodku strychu wydawal sie bardzo cichy. Teraz stoi praktycznie w rogu pomieszczenia, rozgrzal sie i niestety troche slychac jak szumi. Na pewno nie jest to najcichszy zasilacz swiata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Mój jest niesamowicie cichy, z tym co w podpisie. Wentyle kręcą się dośc powoli, leciutki ten nawiew. Zawsze jest nagrzany, czasami się zastanawiam czy ten noise kiler działa poprawnie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 chief 360 DF .. dla mnie cichuteki .. wbrew temu co niktrzoy pisza .. no ale moze dlatego ze mam go od 2 lat.. i te starsze jakeis lepsze .. specjalnie wlaczalem samego bez niczego wkolo i ciezko go uslyszec .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 u mnie w fortronie nie jest problemem wiatrak bo raczej trzeba do niego ucho przylozyc by go uslyszec :) tylko cewki wysokiego napiecia i nie wiem jak sobie z tym poradzic moze macie jakies pomysly jak dostanie wieksze obciazenie to swierszcze graja na swych skrzypkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Ja sie moge pochwilic Huntkey'em 300 W (wiem ze slaby ale mi starcza :) ) z duzym wiatrakiem 12 cm dziala cichutko (mam WC) niestety aktualnie cisze diabli wzieli bo mam radka 9600pro gigabyta ktory ma taki chamski maly wiatraczek krecacy sie jak szalony i dajacy taki halas ze glowa boli ... (bloczek w produkcji dopiero :/) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Wiadomo co, wiadomo jak. Jeżeli nie wiesz patrz na podpis. 1246634[/snapback] Benito !! Ty chyba miałeś inne PSU? Skąd ta zmiana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Lepsze napięcia, cichsza praca i preferencyjne warunki kupna skłoniły mnie do przesiadki na nowy PSU. NeoTEC powędrował do kolesia z duronem i FX-em 5900 :lol: ,bo już mu tracer 350 wymiękał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddzini Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 a ja pozachwalam Neoteka B) ciche to to nie jest - ale mam gwarancje pomimo zmiany wentyla /zenfist zrobil zapis o mozliwosci zmiany wentylatora w zasilaczu/ posiadam tam AC pro TC2 czyli : 1- cicho 2- stabilnie 3 - zimno 4 - tanio !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Chieftec 420W, czytalem ze glosny jest a tu taka mila niespodzianka cichutenki ze az milo, obroty ~1400RPM i mozna spokojnie spac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Ja również mam Chieftec 420W, ale nie nazwałbym go cichym, obroty w okolocach 1500-1550, a sprzęt to Barton 2500+@3200+, 2x512MB, 120GB SATA SAMSUNG, R9800PRO, SkyStar2, DVD-RW Liteon 1653, GA7N400PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 u mnie w fortronie nie jest problemem wiatrak bo raczej trzeba do niego ucho przylozyc by go uslyszec :) tylko cewki wysokiego napiecia i nie wiem jak sobie z tym poradzic moze macie jakies pomysly jak dostanie wieksze obciazenie to swierszcze graja na swych skrzypkach 1254303[/snapback] dokladnie... fortronik jest niesamowity ... prawie nieslyszalny ( do 30-50cm nic nie slychac ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) dokladnie... fortronik jest niesamowity ... prawie nieslyszalny ( do 30-50cm nic nie slychac ). 1266627[/snapback] tylko ze u mnie juz wymieka - te cewki ... normlnie nie wiem co z nimi zrobic kumpel ma ta tansza wersje 300b cos tam i chodzi jak huragan ble Edytowane 9 Lutego 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 A ja uzywam QTeca 550W z dodana kontrola predkosci wiatrakow :) Jeszcze wymienie mu wentyle na AC FAN PRO 2 TC i w ogole bedzie Ql :) PS. DO tych, co zaraz beda marudzic na zasilke. Obciazylem go Ath 1.8+ Palomino @ 11,5x154 @ 1,8V, 4xHDD (Baracuda 7200.7 160GB, Baracuda 7200.7 40GB, jakis maxtor 120GB i jakis WD 60GB) 512 DDR@374, CDRW, DVD, Radek 9k VIVO, Intel PRO 1000/T a napiecia (mierzone Metexem ME4650): +3,3 - +3,297 +5 - +5,097 +12 - +12,457 A takie wyniki mi starcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 dzisiaj masz takie napiecia a jakie bediesz mial jutro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Wlasnie stalem sie posiadaczem Tagana 420W :) Podczas robienia poprawek w moim WC, przy odłączonym dysku twardym odpaliłem kompa. Nic sie nie stało. Cisza. Myślałem, że zapomniałem włączyć zasilacz a tu nagle biiip :) To jest naprawde ciche. Chieftec nie był specjalnie głośny ale to jest cudo. Tylko ta cena :( 340zł, ale warto było. teraz tylko dysk mnie zaczął wkurzać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 dzisiaj masz takie napiecia a jakie bediesz mial jutro? Dzis, czyli od poltora roku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość //|ssau|L+ Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Z czystym sumieniem moge polecic zasilacz z podpisu. Przy wylaczeniu wentyli pod nagrzewnica komputer staje sie nieslyszalny - z wyjatkiem cichutkiego buczenia pompeczki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 A może się ktoś wypowie na temat bezwentylatorowych zasilaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Nie ma chyba zbyt wielu takich... Jeden byl w tescie, ktory zrobil BENITO i ta zasilka wypadla bardzo kiepsko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Jeśli chodzi o napiecia, to kiepsko nie wypadła, ale na moim konfigu to sobie jajka na szynce na niej usmażysz. Po co wydawać tyle szmalu jak i tak bedziesz musia łdać solidne wietrzenie do budy żeby reszta się nie usmażyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Witam. Szanowni Panowie co myślicie o zasiłce Topower TOP 420 NF ma ona chłodzenie pasywono/aktywne, jak to się sprawdza w praktyce, Ktoś miał już z nią doczynienia. Obecnie mam zasilke jak w podpisie i jestem zawiedziony, ciche to nigdy nie było jedynie napięcia trzyma dobre. A co myślicie o zasiłce w tej obudowie link pozdro4all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Z tego co przeczytałem to dają tam Seasoniki, które są w miarę przyzwoitymi zasilaczami. Jednak ze tę cenę t obym sie zastanowił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 do ludzi piszacych texty typu 'patrz podpis' -> to nie chat... za pol roku ktos to bedzie czytal i co? polowa z was zmieni zasilacz i co - i nic, bo wtedy juz nikt sie nie dowie... W wielu starych tematach jest ten problem... zwroccie czasem na to uwage. u mnie Neotec V4200 @ LM317 mod ; ] (jakby ktos nie wiedzial to LM317 jest stabilizatorem napiecia regulowanym przy pomocy potencjometra...). Przy pelnych obrotach jest slyszalny, ale korekcja obrotow sprawia, ze staje sie bezglosny, przy tym calkiem dobrze schlodzony, gdyz powietrze wylatujace z niego jest w granicach rzyzwoitosci (czyli chlodnawo-cieplawe [bardziej chlodne niz cieple jednak] jak to zwykle bywa na neotec'ach ;-) ) AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Enermax EG365P-VE. Spodziewałem się więcej a tu przeciętniocha :? Jest cichy ale go słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermitb Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 do ludzi piszacych texty typu 'patrz podpis' -> to nie chat... za pol roku ktos to bedzie czytal i co? polowa z was zmieni zasilacz i co - i nic, bo wtedy juz nikt sie nie dowie... W wielu starych tematach jest ten problem... zwroccie czasem na to uwage. u mnie Neotec V4200 @ LM317 mod ; ] (jakby ktos nie wiedzial to LM317 jest stabilizatorem napiecia regulowanym przy pomocy potencjometra...). Przy pelnych obrotach jest slyszalny, ale korekcja obrotow sprawia, ze staje sie bezglosny, przy tym calkiem dobrze schlodzony, gdyz powietrze wylatujace z niego jest w granicach rzyzwoitosci (czyli chlodnawo-cieplawe [bardziej chlodne niz cieple jednak] jak to zwykle bywa na neotec'ach ;-) ) AVE!! 1300961[/snapback] Ja również tydzień temu kupiłem ten zasilacz, jednak mimo wielu pozytywnych recenzji i opinii na forach, "marketingowe bajki" ze strony Neoteca zupełnie się nie potwierdziły. Obecnie w obudowie mam tylko jeden wentylator i jest nim właśnie wentylator zasilacza. Mimo iż sam w sobie nie jest on głośny (nie słychać łożysk), to szum powietrza jest po prostu nieznośny. Już wcześniej, gdy miałem Codegena 300W z wstawionym wentylatorem Arctic Cooling Pro TC, całość pracowała moim zdaniem stanowczo zbyt głośno. Teraz jest jeszcze gorzej. Może po prostu mam zbyt wysokie wymagania, albo zbyt wyczulony słuch, ale pracując w nocy przy kompie który stoi w odległości 1 m ode mnie, nie chcę słyszeć huraganu który wytworzony potężnym wentylatorem chłodzi malutkie radiatorki w Neotecu. W związku z tym moje pytania: 1. Czy modyfikując swój zasilacz świadomie zerwałeś plomby i zrezygnowałeś z gwarancji? Czy też może jest jakiś sposób na jej zachowanie? 2. Czy obroty wentylatora regulujesz teraz całkowicie ręcznie (potencjometrem), czy też w dalszym ciągu w jakiś sposób wykorzystujesz wbudowaną regulację temperaturową? 3. Zauważyłem że najbardziej intensywny szum powietrza powstaje kiedy blisko obracającego się śmigła umieścimy jakiś przedmiot (w tym wypadku "bebechy" zasilacza). Może więc częściowym rozwiązaniem problemu byłoby przykręcenie wentylatora po drugiej stronie blachy obudowy (tak aby był on podczepiony pod zasilaczem)? Pozdrawiam Mariusz B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 u mnie w fortronie nie jest problemem wiatrak bo raczej trzeba do niego ucho przylozyc by go uslyszec :) tylko cewki wysokiego napiecia i nie wiem jak sobie z tym poradzic moze macie jakies pomysly jak dostanie wieksze obciazenie to swierszcze graja na swych skrzypkach 1254303[/snapback] 1. zcisnąć uzwojenia cewek 2. zalać klejem i po rezonansie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...