GeForce4 Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Witam all. Czy komus z Was udało sie odblokować mnożnik w AXP 2000+??? Szukałem już informacji na ten temat w bardzo wielu miejscach i czasem sa one wręcz sprzeczne. Dodam że nie zadziała metoda z AXP 1900+ ani z 2100+ - nie będę się teraz zagłębiał w szczegóły ale najwyrazniej model 2000+ jest dość szczególny i kłopotliwy jeśli chodzi o blokadę mnożnika. Oczekuję konkretnych odpowiadzi bo róznych nic niewnoszących zdan słyszałem już wiele. :? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 hmmmmmmmmm a czy w AXP2000+ wypalone mostki roznia sie od tych ktore sa w 1800+ ? jezeli nie to nie rozumie o co pytasz 8O :? :?: na tym forum byly opisywane chyba 4 sposoby odblokowania (klejenia mostkow) mnoznika, jeden nawet mojego pomyslu (jeszcze nie wprowadzony w zycie :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeForce4 Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Właśnie biega o to ze tak - do 1900+ sa podobnie, 2000+ ma inaczej, 2100+ jeszcze inaczej - L1 mam zmostkowane i mnożnik jest niby odblokowany a le w wyniku zastosowania przez AMD translacji mnożnika nie da się ustawić większego jak 12.5 - niebedę tłumaczył o co biega bo jeśli nie wiesz o czym mówie to i tak mi nie pomożesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Chyba twoj problem zostal rozwiazany tu: http://tweak.unspl.com/forum/viewtopic.php?t=1057 Patrz post Leona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeForce4 Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 W tym sęk że wiem o tym i jakoś mi po "odwróceniu" połączeń L10 komp nie wstaje wogóle. Juz zaczynam wymiekać z tym mnożnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 W tym sęk że wiem o tym i jakoś mi po "odwróceniu" połączeń L10 komp nie wstaje wogóle. Juz zaczynam wymiekać z tym mnożnikiem.Jak się z tym uporasz to mi powiedz jak to zrobiłeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 A jak AMD skaszanilo mnoznik w 2100+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Jak AMD wchodziło na rynek to wspierało overcloking. A teraz jak ma mocną pozycję to coś kombimuje i utrudnia ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 oj facet facet !!! >Całośc będzie dośc dobrze chłodzona więc mam nadzieję że przekroczenie granicy 2GHz dla procka będzie czystą formalnościa i pozostanie tylko ustalenie granicy stabilnej pracy systemu i zaczną się testy. No coż - zobaczymy na ile spełnią się moje oczekiwania. Chcesz procka puscic tak...??? opanuj sie!!! to jest Volcano 7!!! na nim temperatura na tak puszczonym procku bedzie astronomiczna!!!. jak podkrecisz tego procka do 1800mhz na max Vcore co daje ASUS czyli 1,85V i przy twoim chlodzeniu to bedzie super wynik!!!!. Zeby osiagnac 2Ghz musi Vcore byc powyzej 2.0V i chlodzenie woda + peltier!!!. OPANUJ SIE!!! bo sie rozczarujesz!!!. Co ci przyszlo do glowy kupowac ASUSa A7V333!!! przeciez to jest najwiekwsze gowno po ECSsie wiesza sie w grach i benchmarkach!!! zobacz test na www.in4.pl ODRADZAM TA MOBO!!! i ten cooler jesli chcesz tak mocno krecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeForce4 Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Coś ci powiem - gadasz bzdury. Czemu tak uważam - bo nie wiesz o czym gadasz. Dla przykładu Ci powiem że obecnie maksymalnie mam tempereturę na procku 45 stopni, koleś w serwisie, którego adres podałeś najwyrazniej nie ma pojęcia o produkcie, który opisywał i czepia się zworek (BTW - może kartę ma zwaloną i obwinia płytę), jeszcze nie mam chłodzenia jakie chcę zrobić i osiągnąłem wynik 1850MHz. Przemyśl dobrze nim znow coś napiszesz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...