Skocz do zawartości
Snooze

Jaka Nagrywarke Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic siakas nagrywarke DVD. Cos mi sie gdzies obilo o uszy ze sa 3 standardy nagrywania ?? Nie mam o tym pojecia zabardzo. Jakie modele polecacie ?? Mysle przeznaczyc na ten cel ok 300PLN ale wiadomo im mniej tym lepiej. Swoja droga po ile sa najtansze plytki DVD ? BTW w nagrywarce DVD moge nagrywac tez zwykle cd nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce kupic siakas nagrywarke DVD. Cos mi sie gdzies obilo o uszy ze sa 3 standardy nagrywania ?? Nie mam o tym pojecia zabardzo. Jakie modele polecacie ?? Mysle przeznaczyc na ten cel ok 300PLN ale wiadomo im mniej tym lepiej. Swoja droga po ile sa najtansze plytki DVD ? BTW w nagrywarce DVD moge nagrywac tez zwykle cd nie ??

1246116[/snapback]

bierz NEC 3500/3520

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączę się do topicu.

Mam zamiar kupić nagrywarkę dvd ale z obsługą zapisu DVD-R DL.

Poradźcie więc jaką kupic i dlaczego, a może warto zaczekać na coś nowego?

Z tym czekaniem to max 1 miesiąc.

Warunkiem jest również poprawny zapis jak największej liczby płytek różnych firm -

bo z tym różnie bywa, oraz odczyt nagranych płytek na innych nagrywarkach (przykład: nagrana płytka dvd na liteon i błędy odczytu na na LG ?? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączę się do topicu.

Warunkiem jest również poprawny zapis jak największej liczby płytek różnych firm -

bo z tym różnie bywa, oraz odczyt nagranych płytek na innych nagrywarkach (przykład: nagrana płytka dvd na liteon i błędy odczytu na na LG ?? )

1248897[/snapback]

bierz nec'a

mam 3500 i nie spotkalem sie z problemem odczytu nagranej w nim plyty (nagrywam na tdk)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosty wybór NEC 3520 albo troszeczke (ok 50 zł) kosztownieszy PIONEER 108D. obie mają obsługe DL , bardzo dobrą korekcje błędów (zależy jeszcze jakie płyty użyjemy) nawet na tych za 1 zł .są to obecnie najleij kupowane nagrywarki ze wazględu na wydajność.Jeżli natomiast interesuje was nagrywanie na nośnikach wielokrotnego zapisu DVD-RAM czyli nawet na uszkodzonej powieżchni nośnika jesteśmy w stanie odczytać dane to polecam GSA 4160B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączę się do topicu.

1248897[/snapback]

Ludzie, przeciez tam wyraznie pisze ze spawara ma miec DVD -R DL. Ani Nec 3500AG, ani LiteOn 1653, ani Pioneer 108 tego nie maja, bo sa 3-formatowe, a to jest nowy, czwarty standart. Na dzien dzisiejszy tylko Plex 716 to ma i Nec 3520 bedzie to mial w marcu, jak nowy Firmware wprowadza.

A swoja droga, to ja mam Benq 1620 i jest cool B) (na razie -R DL nie posiada, ale to sie moze zmienic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi