Skocz do zawartości
stasimon

Jaki Monitor Kineskopowy 17" Wybrac? Pomozcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na poczatek przepraszam, ze pytam sie o to, co juz bylo na forum! Tylko jak sie przeglada stare tematy to sa sprzeczne informacje (np. monitor Philipsa 107P50 jest zachwalany a za chwile krytykowany) Zalezy mi na czasie poniewaz jutro rano musze zamowic! Dodam, ze musi byc to model nowy, kupiony w sklepie z gwarancja w cenie do 700zl!

Ma to byc monitor do wszystkiego, gry, filmy, World, itp. Zaznaczam, ze chce pracowac w rozdzialce 1024x768. I teraz mam problem, nie wiem jaki model wybrac? Ponizej mam pare modeli nad ktorymi sie zastanawiam:

Philips 107 T60 Kolega taki ma i jest z niego bardzo zadowolony.

Philips 107 P50 Brillance Znalazlem na forum wiele pozytywnych postow, ale w ostatnich wyczytalem cos o wadliwej partii z popsuta geometria i innymiwadami!

Poniewaz ten Philips P50 Brillance ma odswiezanie 100 Hz w rozdzielczosci, ktora mnie interesuje pomyslalem o nim. Tylko mam pytanie, czy duza jest roznica miedzy odswiezaniem 85 a 100? Kolega ma TV panoramiczny z takim odswiezaniem i musze przyznac, ze bola mnie oczy! Dlatego zastanawiam sie, czy jest sens ladowac kaske w takie odswiezanie?

LG Flatron ez T710PH O Flatronach na forum wyczytalem wiele zlego, ale kolega nie narzeka na ten monitor a i komentarze kupujacych w Komputroniku sa zachecajace.

iiyama Vision Master Pro 407 (HF703UT) O tym monitorku nic nie slyszalem...

Ewentualnie zastanawiam sie nad tanim 19" monitorem w cenie do 750zl! Znalazlem 2 konkretne modele:

Philips 109 E50

iiyama Vision Master Pro 1451 (LS902UT)

Prosilbym o rade, co waszym zdaniem bardziej oplaca sie kupic!

pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

osobiście poleciłbym lg flatron 720p (jeżeli flatron to tylko z "p")

jestem właścicielem takiego od ok. miesiąca i jestem zadowolony a cena to tylko 630 zł.

jeżeli ktoś ma taki monitorek i ma do niego zastrzezenia to proszę o dopisek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedni temat masz tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=117326&st=60

Nic trudnego przeczytac pare stron. Wniski wyciagniesz podobne jak by ci w tym temacie mowili. Tutaj tez uzyskasz sprzeczne informacje, bo kazdy ma inne zdanie.

a tak poza tym... ja kupuje 107p50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi