Skocz do zawartości
Gość neo007

Dma, Jak Ustawic?

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec mam taki problem. duzo naczytalem sie o dma. ze komp bedzie lepiej chodzil, bo nie trzeba angazowac procka w przesylanie danych... zreszta wiecie. ale pisze ze nie wystarczy wlaczyc dma dla dysku twardego i cd-romow w managerze urzadzen, ale trzzeba jeszcze wlaczyc udma w biosie... i tu jest problem. za chiny ludowe nie umiem znalezc tej opcji w biosie. nie wiem czy to wina starego biosu (2000 rok) czy czegos innego.

jeszcze jedno pytanko: czy moj dysk twardy w ogole bedzie obslugiwal dma, tak samo cd-rom i nagrywarka? moge powiedziec o swoim dysku ze to barracuda 60 gb, ale wiecej o nim nie wiem :( jakby trzeba, to moge podac, tylko jak mi powiecie, gdzie szukac :) co do cd-romu to jest numerek jakis (sterowniki tez z 2000 roku, bo domyslne z windowsa me, probowalem szukac na stronie lg ale jakos nie umialem znalezc nowszych): cd-rom: hl-dt-st cd-rom gcr-852b, nagrywarka: gl-dt-st cd-rw gcr-8320b. slyszalem cos niecos o aktualizacji biosu, ale wole spytac, bo tym mozna chyba zrobic wiecej szkody czasem niz pozytku.

mam jeszcze jedno pytanko: jakie sterowniki polecalibyscie do geforce2 mx400? bo duzo osob mowi ze 30.82, a producent oczywiscie, ze najnowsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... poszukam w biosie, ale jakos nie wiem... pio- gdzies tam bylo, ale kurcze. poszukam. poszukam. a o ile sie nie myle to 27.30 to chyba jakies stare? ja mam narazie e 30.82, ale czy jest moze jakis program do testowania, czy np. wlaczam nfsu2 i patrze... aha, co do tej gry to jeszcze jedno pytanko: czy geforce2 mx400 obsluguje ten efekt (chyba najlepszy w tej grze) rozmywania sie wszystkiego przy b. duzych szybkosciach lub jak wlacza sie NO2?

czekam jeszcze na inne propozycje co do pierwszeog postu :)

ps: ostatnio (mialem wlaczony dma, ale w biosie za *cenzura* nie umialem znalezc tego udma) wlaczylem cd, a tu mi mowi naped: nie obejrzysz sobie (dokladnie powiedzial ze jakies cos, a zapamietalem: "urzadzenie nie jest podlaczone do komputera"). to chyba jest zle <_< prosze pomozcie. chce miec jeszcze troche tego kompa...

Edytowane przez neo007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze raczej nikt mi juz nie pomoze jak zostawie ten temat sam sobie, bo zaraz spadnie na druga strone i juz kompletnie o nim zapomnicie.

pisze ze nie wystarczy wlaczyc dma dla dysku twardego i cd-romow w managerze urzadzen, ale trzzeba jeszcze wlaczyc udma w biosie... i tu jest problem. za chiny ludowe nie umiem znalezc tej opcji w biosie. nie wiem czy to wina starego biosu (2000 rok) czy czegos innego.

czy moj dysk twardy w ogole bedzie obslugiwal dma, tak samo cd-rom i nagrywarka? moge powiedziec o swoim dysku ze to barracuda 60 gb, ale wiecej o nim nie wiem icon_sad2.gif jakby trzeba, to moge podac, tylko jak mi powiecie, gdzie szukac icon_smile3.gif co do cd-romu to jest numerek jakis (sterowniki tez z 2000 roku, bo domyslne z windowsa me, probowalem szukac na stronie lg ale jakos nie umialem znalezc nowszych): cd-rom: hl-dt-st cd-rom gcr-852b, nagrywarka: gl-dt-st cd-rw gcr-8320b. slyszalem cos niecos o aktualizacji biosu, ale wole spytac, bo tym mozna chyba zrobic wiecej szkody czasem niz pozytku.

czy geforce2 mx400 obsluguje ten efekt (chyba najlepszy w tej grze) rozmywania sie wszystkiego przy b. duzych szybkosciach lub jak wlacza sie NO2

ps. gdzie znalezc to udma???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi