kukifas Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) jestem ciekaw jakie są różnice w temperaturach na tych samych modelach wentylatorów, lecz wykonanych z różnego tworzywa zamierzam zakupić jakiś wentylator na mojego Athlona 2000+ @ 2600+. do wyboru mam Pentagrama Q-80Cu/AlCu/Al i Q-92Cu/AlCu/Al. różnice w cenach są kolosalne (QC-80 Cu, a Q-80Al - 64zł || QC-92 Cu, a Q-92 Al - 53zł). czy różnice w wydajności też będą tak duże? może znajdzie się ktoś kto miał okazje używać tego samego wentylatora w dwóch/trzech różnych wersjach? a może najlepszy wyborem okaże się AlCu? różnice w cenie również widoczne (QC-80 Cu, a Q-80 AlCu - 40zł || QC-92 Cu, a Q-92AlCu - 35zł) pozdrawiam B) Edytowane 30 Stycznia 2005 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 W testach na roznych portalach rożnica pomiędzy ALCu a Cu wynosi około 4 stopni. Więc jeżeli 4 stopnie więcej Cie nie męczą to chyba warto oszczedzić prawie połowę kaski. A poza tym jest lżejszy. Jeżeli walczysz o kazdy stopień kup czyste CU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpilman86 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 odradzam wersje alcu i al.Sam mam i nie jestem zadowolony. Jednak jeśli nie kręcisz go extremalnie to powinien starczyć. Kup tylko regulacje prędkości bo to dosyć głośne są sprzęty. U mnie na Mobilu przy 2.3GHz w stresie około 44*C przy napięciu 1.5V więc tu widać że odradzam.Co prawda chodzi u mnie na 2.5GHz na 1.8V ale to tylko bez obciążenia osiąga 53-54*. Jednak mój model do Twoich poczynań powinien starczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 odradzam wersje alcu i al.Sam mam i nie jestem zadowolony. Jednak jeśli nie kręcisz go extremalnie to powinien starczyć. Kup tylko regulacje prędkości bo to dosyć głośne są sprzęty. U mnie na Mobilu przy 2.3GHz w stresie około 44*C przy napięciu 1.5V więc tu widać że odradzam.Co prawda chodzi u mnie na 2.5GHz na 1.8V ale to tylko bez obciążenia osiąga 53-54*. Jednak mój model do Twoich poczynań powinien starczyć 1267208[/snapback] Jeżeli to uważasz za słaby wynik to tylko freon Cię ucieszy. 2,3 GHz a Ty masz 44 stopnie w stresie i to CI nie odpowiada?? SZOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Heh, ale zaóważ że on ma napięci 1.5V :| A to koszmarny wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...