flasht Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Chyba chcialbym kupic skaner. Ale nie wiem w sumie. Co byscie polecili TANIEGO i dobrego? Pozrawiam FlashT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Mając do wydanie ok. 300 zł. kupisz juz coś niezłego. Wszystko oczywiście zależy od tego do czego go potrzebujesz, do zadań profesjonalnych czy domowych. W przypadku tych drugich nie musisz mieć "wypas" skanera. Do pracy z FineReader, fotkami, obrazami wystarczy ci coś średniej klasy. Zwróc uwagę na rozdzielczość i szybkość skanowania. Mam obecnie do czynienia z tanim skanerem Plustek U16B, jak na moje potrzeby (gł. korzystam z Fine Reader) w zupełności wystarcza. Edytowane 30 Stycznia 2005 przez Eskan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalas115 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Ja uzywam Canona CS 3000, jestem bardzo zadowolony, z reguły skanuje zdjęcia, ewentualnie jakiś tekst, używałem go do skanowania zdjęć i schematów w pracy mgr. radził sobie brdzo dobrze, interfejs usb 2.0, naprawde szybki i godny polecenia skanerek, cena teraz to około 350 zł max. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A ja mam Cannon Lide 30 i to jest super skaner - malusieńki, szybki jak diabli i nie wymaga zasilacza. Podłaczasz go, gdy go potrzebujesz a potem chowasz w szufladzie. A cena poniżej 300 PLN Ewentualnie podobny Plustek OptiSlim - ma nawet wiekszą rozdzielczość skanowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A ja mam Cannon Lide 30 i to jest super skaner - malusieńki, szybki jak diabli i nie wymaga zasilacza. Podłaczasz go, gdy go potrzebujesz a potem chowasz w szufladzie. A cena poniżej 300 PLN Ewentualnie podobny Plustek OptiSlim - ma nawet wiekszą rozdzielczość skanowania. 1249075[/snapback] Dobra te nam na oku: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9434 -Plustek http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8598 -HP I jeszcze jakis ale nie moge go teraz znalezc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Od 6 mc uzywam Cannona LiDE 30 , fajny szybki , zgrabny , skanuje zarowno tekst jak i fotki i jestem zadowolony z jakosci do zastosowan domowych wystarczajacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalas115 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Popieram Lide 30 tesh niezły sprzęcik, korzystałem z takiego pare razy u znajomych i było miodzio :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Podłączam się do tematu. Jaki polecacie skaner w okolicach 500 zł? Ważne oczywiście żeby dobrze skanował i w dobrej jakości. Z góry dziękuję i proszę o propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Podłączam się do tematu. Jaki polecacie skaner w okolicach 500 zł? Ważne oczywiście żeby dobrze skanował i w dobrej jakości. Z góry dziękuję i proszę o propozycje. 1282456[/snapback] najlepsza propozycja rynkowa (w tej klasie i cenie ) :http://sklep.benchmark.pl/pelny_14801.html na www.pixmania.com jest tańszy o ok.100zł. Mam go .........pelny wypas! http://www.pixmania.com/pl/pl/56555/art/ca...scan-4200f.html +przesyłka 60zł Edytowane 17 Lutego 2005 przez imalas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 brac pod uwage wylacznie produkty canona maja extra soft i przedewszystkim dobra jakos i extra odwzorowanie kolorow na allegro model cs3000 mozna dostac za 200zl nowke nie smigana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DardFazer Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 A co sądzicei o Plustek OpticSlim 2400 cena to 270zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9435 - Plustek Opticpro S28 naprawdę świetny skaner... Canon to kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Plustec Opticslim, kicha, technologia CIS to krok w tył w jego przypadku, odradzam, bo obiekty 3D skanowane są rozmyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalot_master Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 1402885[/snapback] Canon to kicha?? to chyba nigdy nie używałeś żadnego z modeli CCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Nie kłóćcie się tylko powiedzcie który skaner będzie najlepszy w cenie do 300-400zł głównie do skanowania rysunków no i czasem tekstu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad_noctum Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Mówie. Bierz CANONA 3200f - wypas totalny. Naprawde warto. Jednak decyzja należy do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Tylko gdzie mogę takiego znaleźć nowego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 A co sądzicie o tym http://www.znak.pl/pages/show_product.php?...kaEps2480+Photo ? Bo sporo dobrego o nim słyszałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 A co sądzicie o Canon 4200F?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 A co powiecie o tym http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/sm/WF...83-1143781.html Fajny ma wygląd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ja dzisiaj zamówiłem EPSON Perfection 2480 Photo. Mam nadzieje że się nie zawiodę na nim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Ja dzisiaj zamówiłem EPSON Perfection 2480 Photo. Mam nadzieje że się nie zawiodę na nim... 1438148[/snapback] To jak już go będziesz miał, to zdaj relację, bo sam się do jego kupna przymierzam :rolleyes: Edytowane 12 Maja 2005 przez maxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Oczywiście. Jak tylko go dostane to porobie kilka testów i wszystko opisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Oczywiście. Jak tylko go dostane to porobie kilka testów i wszystko opisze 1440678[/snapback] I co przysłali Ci już ten skaner B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) A tak. Mam już skaner. Przepraszam, ale zapomniałem o tej mini recenzji.... Wygląda on bardzo ładnie, jedynie do czego można się przyczepić to do dość głośnej pracy (może to normalne wśród skanerów, jest to mój pierwszy w życiu...) Skanuje bardzo ładnie, dość szybko i wbrew komentarzom na komputronik.pl oprogramowanie jest w języku polskim, a dodatkowo ja nie dostałem żadnych dodatkowych aplikacji... Generalnie rzecz biorąc gorąco polecam ten skaner. Edytowane 24 Maja 2005 przez /matthew/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Ok, a teraz małe pytanie... miałem 2 skanery (pożyczone) - Canon LiDE20 i N676U... z obydwoma jest problem... mam mysz Logitech MX-900 (na Bluetooth) i gdy myszka jest podłączona i działa ładnie - skaner pokazuje, że nie jest podłaczony (przy próbie skanowania). Jak odłączę mysz - skaner niby coś rusza... przełączenie do innych portów USB nie pomaga... mieliście taki problem i jak sobie z nim poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenka_0 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 witam chce porady MUSTEK BEAR PAW2448TA CZY PLUTEK OPTIC PRO S24 jaki scaner jest dobry stolikowy czy płaski(do celów domowych) MICROTE(czy to firma dobrze znana) <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Osobiście brałbym tego Optic Pro... ta ostatnia firma nic mi nie mówi... poza tym do piątku będę miał do przetestowania HP ScanJet 2400 (o ile będzie mi działał, to go sobie zostawię), to napiszę jak się sprawuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenka_0 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 grzesiek możesz sprawdzić na tej stronce sklep.komputronik.pl/pełny.php która firma i który scanej może być w miarę dobry na domowe użytkowanie(zdjęcia ,książka zeszyt itp) dzięki.. :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenka_0 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 czemu pisze u mnie ostrzeżenie 0% u nikogo tego niema Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...