Skocz do zawartości
w1wlodek

Małe Pytanie O 3d Mark 03

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest taki ze moj Radek 9700p 256bit nie przechodzi game testu 4 (MOTHER NATURE) w 3D Marku 2003 :?

jakie efekty wykorzystóje ten test i które elementy k.Graficznej obciąrza najbardziej?

do testu 4 przechodzi normalnie wszysko ok a na 4 to napoczątku dobrze potem stopniowo zaczynają zanikać /mieszać sie tekstury i na końcu zwiech

a reszta rzecxzy oki np. NFS:U2 full detale 1024x768 6AA/8AF po 2h grania karta tylko jest sredio ciepła

sprawdzałem na kilku wersjach sterowników i na omegach też, leką poprawe wnosza 5.1 ale tez zwiesza sie test i mark dalej nie kontynółje testow w tedy tylko ctrl+alt+del :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może karta jeśli to możliwe ma uszkodzone jednostki Pixel Shader :?: Bo GT4 w 3Dm01 korzysta z DX 8,1.

Albo poprostu masz zepsutą instalke lub nie masz zaistalowanego najnowszego patcha do tego marka, jeśli testowałeś na tej samej instalce na różnych kompach. Jeśli nic z tego to nie wiem co może być. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z ciekawosci - jak zachowuje sie karta w 3DMarku 05 :?: Tez sa takie problemy :?:

Moze pobaw sie AGP Apreture Size (mi kiedys pomoglo - na GF3Ti200 dajac 128MB mialem efekty identyczne jak ty, a na 64MB bylo OK)

Moze pozmieniaj stery do Gart/Agp

Moze przeinstaluj DX9.0c

Moze jutro bedzie ok ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL źle przeczytałem i myślałem że chodzi o 3dm01. Teraz bym napisał to samo co Chaos. Sprawdź gry wykorzystujące DX 9 np. Doom3, FAR CRY, HL2, jeśli w grach bedzie ok to bym sie nie przejmował 3d Markiem. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...