PiPoL Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, oddaje mojemu tacie płyte EPoX 8RDA+, i myśle nad zamówieniem jakiegoś Semprona. Ale coś, kiedyś czytałem o tym, że stare płyty ich nie czytają dobrze... Mam bios z lutego, płytka to rev.2.2. Mam pytanie, czy bedzie działął procek normalnie, tylko bedzie wyświetlana inna nazwa? Czy wogóle nie bedzie działał? Z góry dzięki za odpowiedź:) Edytowane 30 Stycznia 2005 przez PiPoL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Najlepiej wgrać najowszy bios i procek będzie normalnie rozpoznawany. Jak nie wgrasz to też będzie chodził, tyle że z inną nazwą... Edytowane 30 Stycznia 2005 przez PartyBOY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tyle to ja wiem, ze jak wgram BIOS to będzie OK. Dlatego sie pytam czy bez wgrania bedzie działał. A jak go wyświetla wtedy? Jako Athlona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneariel Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tak - bios wykrywa procka wtedy jako Athlona - z tym że ponieważ AMD w Sempronach zmieniło Rating to np. Semprona 2200+ wykryje Ci jako Athlona 1800+. Wiec jeżeli Ci to przeszkadza to można zmienić w celach propagandowych ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 to jest problem kosmetyczny by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...