Skocz do zawartości
t0mster

Win Me + Win 98se Na 2 Dyskach, Jak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, mam pytanie czy jest mozliwosc miec 2 windowsow na 2 dyskach, ktore beda jednoczesnie podlaczone do kompa. Chodzi o to ze na 1 dysku [ 60 gb Samsung ] chce win me a na drugim [ 3gb IBM] win 98se, i zorbic cos takiego ze jak sie wlancza komp to ma sie do wyboru albo me albo 98, i jeszcze najlepiej aby me zabezpieczyc haslem :] jak takie cos zrobic :> ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, ze sie da, poprostu wpierw zainstaluj 98 na jednym a pozniej Me na drugim dysku. Oba musza byc caly czas podlaczone ( tzn na czas instalacji Me ). Po tym bedziesz mial menu wyboru systemow.

Jezeli chodzi o haslo, to jedyne co mi przychodzi do glowy to zalozenie w Me passa na koncie, ale to wiaze sie z czesciowym uruchomieniem systemu. Z pozycji DOS-a nie wiem jak to zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co Ci HALA ME w ogole? nie widzialem wiekszej szmiry z mikroszrotu niz MEeeee :/

generalnie trzeba miec jakis boot manager, sie nie znam bo nie potrzebuje az takich ekstremalnych konfiguracji...

co do hasla - wiem ze sa programy ktore szyfruja CALA partycje, komputer chodzi troszke wolniej bo deszyfrowanie jest dokonywane w czasie rzeczywistym. poszukaj strony firmy ktora robi DriveCrypt

Edytowane przez kraku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, jescze mam pytania, jak mam podlaczyc dyski, i jakie ustawic botowanie systemu ? dodam ze mam Abit BX-133Raid, wiec jak walne na 1 pasku i nawet oba dyski na master to i tak sam ustawi sobie kolejnosc [ z tego co pamietam ] i drugie ptytanie, jak zablokowac na Win98SE aby nie widzial innych dyskow [ tych od ME ] albo nie mogl nic robic tylko jedynie wejsc i zobaczyc ale nic kopiowac / usuwac tylko ten na ktorym jest Windows 98SE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi