t0mster Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Siema, mam pytanie czy jest mozliwosc miec 2 windowsow na 2 dyskach, ktore beda jednoczesnie podlaczone do kompa. Chodzi o to ze na 1 dysku [ 60 gb Samsung ] chce win me a na drugim [ 3gb IBM] win 98se, i zorbic cos takiego ze jak sie wlancza komp to ma sie do wyboru albo me albo 98, i jeszcze najlepiej aby me zabezpieczyc haslem :] jak takie cos zrobic :> ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Jasne, ze sie da, poprostu wpierw zainstaluj 98 na jednym a pozniej Me na drugim dysku. Oba musza byc caly czas podlaczone ( tzn na czas instalacji Me ). Po tym bedziesz mial menu wyboru systemow. Jezeli chodzi o haslo, to jedyne co mi przychodzi do glowy to zalozenie w Me passa na koncie, ale to wiaze sie z czesciowym uruchomieniem systemu. Z pozycji DOS-a nie wiem jak to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraku Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) a po co Ci HALA ME w ogole? nie widzialem wiekszej szmiry z mikroszrotu niz MEeeee :/ generalnie trzeba miec jakis boot manager, sie nie znam bo nie potrzebuje az takich ekstremalnych konfiguracji... co do hasla - wiem ze sa programy ktore szyfruja CALA partycje, komputer chodzi troszke wolniej bo deszyfrowanie jest dokonywane w czasie rzeczywistym. poszukaj strony firmy ktora robi DriveCrypt Edytowane 30 Stycznia 2005 przez kraku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXtreo Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 spoko, jescze mam pytania, jak mam podlaczyc dyski, i jakie ustawic botowanie systemu ? dodam ze mam Abit BX-133Raid, wiec jak walne na 1 pasku i nawet oba dyski na master to i tak sam ustawi sobie kolejnosc [ z tego co pamietam ] i drugie ptytanie, jak zablokowac na Win98SE aby nie widzial innych dyskow [ tych od ME ] albo nie mogl nic robic tylko jedynie wejsc i zobaczyc ale nic kopiowac / usuwac tylko ten na ktorym jest Windows 98SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Polecam BootMagic z PartitionMagic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...