Skocz do zawartości
baju

Jakiej Firmy Jest Ta Karta Tv ?

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz poszukać jakie karty są oparte na tym chipsecie i ewentualnie po zdjęciach spróbować rozpoznać. Po samym chipsecie raczej nie, gdyż może on być stosowany w różnych kartach. Naprawdę nie ma tam żadnych nalepek i numerków ?? Ja pożyczyłem jakąś kartę na chipsecie BT848, też nie wiedziałem co to w ogóle jest. Na karcie spośród nic nie mówiących mi numerków znalazłem coś takiego - CPH033 - po tym doszedłem że producentem jest ASKEY... pomijam fakt że strona producenta w necie nie działa :-| .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zachwile poszukam po tych nemuerkach. zainstalowalem drivery firmy avermedia i nawet mi dziala ta karta w programi moretv tylko nie moge uzyskac dzwieku. czy musi byc karta podlaczona do karty muzycznej? czy mozna od razy sluchac dzwieku z wyjscia 'audio out' ? pokazuje zdjecie tej karty tv, nalepionek nalepki sa gwarancyjne

post-7472-1107286311_thumb.jpg

Edytowane przez baju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego kabelka to nie wiem czy można cyfrowo pociągnąć dźwięk z karty. Jeśli chodzi o programy do TV to ja testowałem kilka. BorgTV - no tutaj dosyć szybko sprawa rozwiązana - reset po odpaleniu :sad:. JTV - chodzi niby spoko dźwięk jest, ale jak zamknę i odpalę program drugi raz to reset :-| . MoreTV chodzi ale nie umiem go za cholerę ustawić żeby był dźwięk :? DScaler - ten chodzi normalnie, ale wersja 4.1.8. Niestety wersja 4.1.10 powoduje u mnie reset. Jakieś dziwne te programy są. Do tego jedne z nich poprawnie wykrywają typ karty a głowice nie wiem jaką ustawić, drugie na odwrót, głowica spoko a karta jakaś inna.

Jak możesz to zrób jeszcze foto karty z drugiej strony i najwyżej dołącz do tamtego posta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze to FLY VIDEO . ma miejsce na dodatkowa plytke na modul dekodera dzwieku ??

sciagnij btwdmdrvinstaller5.3.8 i metoda patyczkowa szukaj .

dzwiek jest analogow na wyjscie zazwyczaj . czyli potrzebne polaczenie z dzwiekowka. mozna sluchac bezposredio na wzmacniaczu itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem o chodzi z tym modulem dzwieku :) zaraz sciagne ten programi k i poszukam i sprawdze te drivery z Fly Video. czyli jak dobrze rozumiem musze podlaczyc karte tv (wyjscie audio out) do karty dzwiekowej (mikrofon) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakich sterów szukałeś ?? Spróbuj w google poszukać "bt878khf drivers" albo "bt878 drivers", coś w ten deseń. Dźwięk podłączasz takim kabelkiem jak podłączasz CD to karty dźwiękowej (chodzi mi o analogowy, 4 żyłowy kabelek). Podłączasz do AudioCD albo AUX na karcie dźwiękowej. Ja musiałem podpiąć do AUDIO CD, bo w niektórych programach nie miałem AUX do wyboru, no a jeden z napędów CD podpiąłem pod AUX i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukalem takich driverow w google i znalzlem uniwersalne do chipsetu bt878 a nadal nie moglem zainstalowac dzwieku. z kabelkiem raczej nie da sie podlaczyc bo to jest stara karta tv i nie mam takiego wyjscia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalzlem cd z driveramido tej karty i programem do jej obslugi, lecz nie moge ich zainstalowac, nie sa chyba napisane pod xp :( takze tam nie pisze jakiej firmy jest ta karta :( jak znalezc kto jest jej producentem??

Edytowane przez baju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi