cinos Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Zamawiałem pompkę 600l/h (tak jak pisałem zestaw 16db), ale jaka jest faktycznie to nie wiem, bo jak to sprawdzić ? Chłodnicy nie mam, ale zmieniłem pojemnik na większy i jest lepiej o 10 C.Mam nadzieję że zejdę poniżej 40 C przy pełnym obciążeniu przez kilka godzin. Pozdro ta pompka , "sika" tak samo jak 250l/h ale jak ja wylaczysz bez obciazenia to ci da te 500-550l/h. ona jest po prostu "słaba" wrzucasz obciazenie i ... zwalnia do 250l/h a te pompki podobno byly przerabiane specjalnie dla CPC.Sam mam taka to na GF3Ti200@Ti500, CelT1200@1500@1.775V czyli jakies 85-90W przy full-load CPU i GPU mam max 46'C przy pojemniku 14 Litrów :lol: I ta cisza...... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 rurki no problem - leza na kablach za obudowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Zamawiałem pompkę 600l/h (tak jak pisałem zestaw 16db), ale jaka jest faktycznie to nie wiem, bo jak to sprawdzić ? Chłodnicy nie mam, ale zmieniłem pojemnik na większy i jest lepiej o 10 C.Mam nadzieję że zejdę poniżej 40 C przy pełnym obciążeniu przez kilka godzin. Pozdro ta pompka , "sika" tak samo jak 250l/h ale jak ja wylaczysz bez obciazenia to ci da te 500-550l/h. ona jest po prostu "słaba" wrzucasz obciazenie i ... zwalnia do 250l/h a te pompki podobno byly przerabiane specjalnie dla CPC.Sam mam taka to na GF3Ti200@Ti500, CelT1200@1500@1.775V czyli jakies 85-90W przy full-load CPU i GPU mam max 46'C przy pojemniku 14 Litrów :lol: I ta cisza...... :D Po zmianie pojemnika na wodę, pompka zrobiła się głośniejsza ( buczy ), ale faktem jest że nie jest wystarczająco wydajna, zmienię na lepszą i skrócę węże, może zejdę poniżej 40 C. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Po zmianie pojemnika na wodę, pompka zrobiła się głośniejsza ( buczy ), ale faktem jest że nie jest wystarczająco wydajna, zmienię na lepszą i skrócę węże, może zejdę poniżej 40 C. Pozdro buczy bo kable od wody i od zasilania nie sa odizolowane tym, plastikiem co dali :) zaloz je przez ten kawalek plastiku i przestanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 podziurawilem pojemnik i wlozylem go do akwarium napelnionego ok 20litrami wody. W obudowie zero przeciagu po odlaczylem jeden wentyl, w srodku jest naprawde goraco 31C. Temp 30 min po uruchomieniu kompa wynosi 33C a po 3dmarku 35C, wczensije mialem w idle 41-42 a max 45, tylko wtedy mialem wlaczony jescze 1 wentyl 8x8 na 7V u gory wyciagajacy cieple powietrze (bez tego wentyla temp. wrastala nawet do 48c) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...