Skocz do zawartości
DR.Zepsu

Zestawy WC!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Zamawiałem pompkę 600l/h (tak jak pisałem zestaw 16db), ale jaka jest faktycznie to nie wiem, bo jak to sprawdzić ?

Chłodnicy nie mam, ale zmieniłem pojemnik na większy i jest lepiej o 10 C.Mam nadzieję że zejdę poniżej 40 C przy pełnym obciążeniu przez kilka godzin.

Pozdro

ta pompka , "sika" tak samo jak 250l/h ale jak ja wylaczysz bez obciazenia to ci da te 500-550l/h. ona jest po prostu "słaba" wrzucasz obciazenie i ... zwalnia do 250l/h a te pompki podobno byly przerabiane specjalnie dla CPC.Sam mam taka to na GF3Ti200@Ti500, CelT1200@1500@1.775V czyli jakies 85-90W przy full-load CPU i GPU mam max 46'C przy pojemniku 14 Litrów :lol:

I ta cisza...... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiałem pompkę 600l/h (tak jak pisałem zestaw 16db), ale jaka jest faktycznie to nie wiem, bo jak to sprawdzić ?

Chłodnicy nie mam, ale zmieniłem pojemnik na większy i jest lepiej o 10 C.Mam nadzieję że zejdę poniżej 40 C przy pełnym obciążeniu przez kilka godzin.

Pozdro

ta pompka , "sika" tak samo jak 250l/h ale jak ja wylaczysz bez obciazenia to ci da te 500-550l/h. ona jest po prostu "słaba" wrzucasz obciazenie i ... zwalnia do 250l/h a te pompki podobno byly przerabiane specjalnie dla CPC.Sam mam taka to na GF3Ti200@Ti500, CelT1200@1500@1.775V czyli jakies 85-90W przy full-load CPU i GPU mam max 46'C przy pojemniku 14 Litrów :lol:

I ta cisza...... :D

Po zmianie pojemnika na wodę, pompka zrobiła się głośniejsza ( buczy ), ale faktem jest że nie jest wystarczająco wydajna, zmienię na lepszą i skrócę węże, może zejdę poniżej 40 C.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zmianie pojemnika na wodę, pompka zrobiła się głośniejsza ( buczy ), ale faktem jest że nie jest wystarczająco wydajna, zmienię na lepszą i skrócę węże, może zejdę poniżej 40 C.

Pozdro

buczy bo kable od wody i od zasilania nie sa odizolowane tym, plastikiem co dali :) zaloz je przez ten kawalek plastiku i przestanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podziurawilem pojemnik i wlozylem go do akwarium napelnionego ok 20litrami wody. W obudowie zero przeciagu po odlaczylem jeden wentyl, w srodku jest naprawde goraco 31C. Temp 30 min po uruchomieniu kompa wynosi 33C a po 3dmarku 35C, wczensije mialem w idle 41-42 a max 45, tylko wtedy mialem wlaczony jescze 1 wentyl 8x8 na 7V u gory wyciagajacy cieple powietrze (bez tego wentyla temp. wrastala nawet do 48c)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...