PartyBOY Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Witam! Chcę kupić jakieś nowe radio do auta z MP3 i zdejmowanym panelem (pewnie teraz wszystkie mają). Radio będzie kupował mój kuzyn w Nimczech bo taniej wychodzi :) . Do wydania mam max 125 E Znalazłem narazie 3 modele do takiej kwoty: Clarion DB348RMP http://www.nomatica.pl/autoradio/db348PL.htm Sony CDX-R3300 http://www.nomatica.pl/autoradio/cdxr3300PL.htm Blaupunkt Valencia MP34 http://www.nomatica.pl/autoradio/valenciamp34PL.htm Które z tych 3 będzie najlepsze ? Czy da się je podłączyć do wzmacniacza (narazie i tak nie podłącze, ale może w przyszłpości...) Edytowane 30 Stycznia 2005 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huran85 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Właśnie, mam podobny dylemat jeśli chodzi o wybór radyjka do samochodu. Chętnię sam się dowiem, kto co myśli o tych sprzętach. Jeśli chodzi o podłączenie wzmacniacza to zależy to od ilości wyjść RCA, ten Clarion zdaję się ma takie dwa. Ogólnie to słyszałem ze Clarion i Alpine to najlepsze firmy, ale specjalistą nie jestem <_< Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Huran85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Ja zdecydowałbym sie na clariona. sam jestem na etapie takich zakupow, takze, moge pomoc. Ew. Kenwood, bo to rowniez jest dobra firma, a ma kilka dosyc tanich i solidnych modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A co myślicie o takim Pioneerku http://www.pioneer-eur.com/eur/product_det...onomy_id=25-121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ras Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) Sluchaj Clarion ZDECYDOWANIE przewyzsza SONY i BLAUPUNKTA. Mowie oczywiscie o jakosci dzwieku. Polecam pioneera lub clariona. pozdrawiam:) Edytowane 6 Lutego 2005 przez M@ras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Kupiłem już Pionera DEH-4700MPB. Jak narazie sprawuje się bardzo fajnie, ale nie mogę w pełni wykorzystać jego możliwości, bo fabryczne głośniki nie wyrabiają :? . Dowiadywałem się juz jakie głośniki zakupić i wyszło na to, że komplet dobrych i solidnych głośników (w sumie 6: 2 basy 16 cm i twetery na przód + 13 na tył) wyniesie mnie jakieś 450 zł :blink: <_< Co do Clariona to naprawdę jedna z najlepszych firm, ale jeden koleś od CARAUDIO odradził mi branie tego najnizszego modela, bo podobno ma jakiś [ciach!]iany mechanizm plastikowy co szybko się psuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) co masz na myśli mówiąc ,, solidne głośniki " :?: edit : ja bym Ci proponował znaleźć na allegro jakiś zestaw głośników trójdrożnych ze zwrotnicami w komplecie. koszt takiego zestawu wynosi mniej więcej 200-250 złotych. inna sprawa to to, że ten zestaw jest oparty na 20 centymetrowym woofer'rze Edytowane 8 Lutego 2005 przez Cytryna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) co masz na myśli mówiąc ,, solidne głośniki " :?: 1263841[/snapback] takie, które są porządnie wykonane z wytrzymałych, dobrych materiałów, które pograją spokojnie przez conajmniej 2-3 lata Zastanawiam się nad głośnikami Hertz'a... Co do propozycji, to aj chcę kupić zestaw dwudrożny np. taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41500313 + jakieś 2 głośniki 13 cm na tył w słupki (combi). Woofer 20 cm ciężko będzie wpakować, trzebaby panele przerabiać.... Edytowane 8 Lutego 2005 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 takie, które są porządnie wykonane z wytrzymałych, dobrych materiałów, które pograją spokojnie przez conajmniej 2-3 lata Zastanawiam się nad głośnikami Hertz'a... 1263847[/snapback] looknij na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 looknij na 1263853[/snapback] Właśnie produktów tej marki już kilkanaście osób kazało mi się wystrzegać <_< :) gadałem już z magikami z elektroda.pl i z kilku innych boardów car-audio i wszyscy zgodnie odradzają tą firmę. Jest poprostu kiepska, ich głośniki charakteryzują się niską dynamiką, skutecznością przenoszenia częstotliwości i podobno są włąśnie nietrwałe :-| ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 możliwe, że masz całkowita rację :mellow: ja jednak bardziej patrzę na to, że w samochodzie i tak pełnej głośności nie bedziesz wykorzystywał bobyś po 20 minutach muzy na max Volume nic nie słyszał przez dobrą chwilę. wiem po własnym przykładzie, ja do bagażnika wrzuciłem takiego suba plus na półkę jedną z tych satelitek, podpiąłem to natomiast pod discman'a z mp3. czekając na matkę robiącą zakupy w sklepie załączyłem muzyczkę na 15/24 jednostki głośności, po 15 minutach słuchania tej muzy przez chwilę bardzo, ale to naprawdę bardzo słabo słyszałem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Ja polecam clariona, jvc, beckera i alpine.... reszta to pic na wode szczególnie sony... Jeżeli komuś zalezy tylko na wodotyryskach to może sobie sprawić pioneera ;p Ja mialem najwyższy model tej firmy i zdecydowanie lepiej grał mi JVC na tym samym konfigu który był 3x tanszy a szczególnie to polecam alpine jakoś podoba mi sie brzmienie tej firmy.... Podstawa to dobre głośniki, wygłuszenie - radio na końcu Co do głośników, najważniejszy jest przod koniecznie system (najlepiej 16cm). Hertze mogą być chociać mogły by mnieć ciut lepsze zwrotnice w tym przedziale cenowym raczej nic lepszego sie nie znajdzie. Druga sprawa.... to wzmacniacz Na radiu niby 4x60 a w rzeczywistosci 4x20.... Jest zupełnie inna bajka jak sie podłoczy wzmacniacz. Potem można kombinować z tyłem i ze skrzynią. Ja polouje na głosnik cerwin vegi niskotonowy gdzie w stanach mozna kupic za 99$ a u nas jest po 1400zł.... Także jeżeli ktoś chce mniec dobry CA to polecam robić to stopniowo, bo jak widać koszty potrafią być naprawde spore.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Ja polecam clariona, jvc, beckera i alpine.... reszta to pic na wode szczególnie sony... Jeżeli komuś zalezy tylko na wodotyryskach to może sobie sprawić pioneera ;p Ja mialem najwyższy model tej firmy i zdecydowanie lepiej grał mi JVC na tym samym konfigu który był 3x tanszy a szczególnie to polecam alpine jakoś podoba mi sie brzmienie tej firmy.... Podstawa to dobre głośniki, wygłuszenie - radio na końcu Co do głośników, najważniejszy jest przod koniecznie system (najlepiej 16cm). Hertze mogą być chociać mogły by mnieć ciut lepsze zwrotnice w tym przedziale cenowym raczej nic lepszego sie nie znajdzie. Druga sprawa.... to wzmacniacz Na radiu niby 4x60 a w rzeczywistosci 4x20.... Jest zupełnie inna bajka jak sie podłoczy wzmacniacz. Potem można kombinować z tyłem i ze skrzynią. Ja polouje na głosnik cerwin vegi niskotonowy gdzie w stanach mozna kupic za 99$ a u nas jest po 1400zł.... Także jeżeli ktoś chce mniec dobry CA to polecam robić to stopniowo, bo jak widać koszty potrafią być naprawde spore.... 1263894[/snapback] Wiesz każdy kupuje co mu się podoba, a takie "wodotryski" (nie wiem do konca co masz na myśli) to ma każdy model Clariona i Alpine też... Co do JVC to jest to niezła marka, ale napewno nie bije jakością, a już napewno nie produkty Pioneera :lol: Jakoś nie mogę zrozumieć jak mogłeś dostrzec różnice na korzyść JVC po przesiadce z Pionka. Radia Pioneera napewno nie dorównują jakością brzmienia do lepszych modeli Clariona czy Alpine, ale zapewne nie grają byle jak lub są niesolidne, a co do JVC to nie od dziś widomo, że to marka conajwyżej średnia. Ich radia CD od zawsze borykały się z problemem siadających laserów (chociaż ostatnio to się poprawiło) i nie tylko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) widać.... nie miałes doświadczenia z nowymi radiami JVC.... Pioneer jest przereklamowany na maxa... Wez tez pod uwage ze dobry pionieer kosztuje patrzac na jvc ktore mozna kupic za 700zł (JVC KD-SH99R) Pioneera juz nigdy wiecej nie kupie ! Co do "podobania" się. Zazwyczaj sie nie patrzy na wyglad weż sobie pod uwage radia beckera.... Alpine tez ma sporo wodotryskow, clarion troche mnie a becker wogule... Jak sie przyjzysz na zawodach db drag itp to praktycznie pionnera tam nie ma... Pozmieniały sie troche czasy, kiedys to był praktycznie tylko pioneer ! Wadomo, że JVC bedzie miał troche gorsze wykonanie od pioneerów ale jest naprawde dobre i tanie i nie powiem, że gra gorzej od PIONEERA. Swoją drogą dla jednych gra lepiej alpine a dla drugich sony... Każdy ma inne ucho i każdemu sie co innego podoba. To co ja powiedziałem to jest moja sprawdzona opinia.... Edytowane 8 Lutego 2005 przez michallus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) widać.... nie miałes doświadczenia z nowymi radiami JVC.... Pioneer to szit... przereklamowany na maxa... Wiekszość osób znających sie na tym Ci to powie. 1264456[/snapback] :blink: :rolleyes: :lol: :lol: Mega LOL z ciebie :mur: :lol: samo podejście do rzeczy "to jest szit" i tyle masz do powiedzenia! To ja ci powiem weź sam pogadaj z ludźmi od caraudio to się dowiesz gdzie leży prawda...Dopuki nie znajdziesz "speca" równego sobie to poczytaj posty na www.elektroda.pl Zobacz chociaż to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic235559.html w tym poście wypowiada się człowiek (djlj24), który zna się na rzeczy... Markę JVC podsumował jednym zdaniem. EDIT Z takimi poglądami/przekonaniami/doświadczeniami to idź na Oślą łączkę... EDIT 2 Szybko zedytowałeś swoją powyższą wypowiedź :-P Edytowane 8 Lutego 2005 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Przesiadlem sie wlasnie z Jvc na Pionka (5600) jednak pionek wydaje mi sie lepszy :) Lepszy dzwiek i jeszcze ani razu nie przeskoczyl(mimo mrozow i dziur) :) w jvc czasem sie przeskok zdazal :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Jeśli radia samochodowe to tylko Clarion i Alpine, no i oczywiście Nakamchi. Żadnych wynalazków typu SONY, Pioneer. Co do głośników Boshmanna - no comment's najlepiej ;) Kupujesz Hertz'e co w linku poniżej i gra to 10000 razy lepiej. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41578711 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 co do JVC w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz nie mówilem o najtanszym modelu tej firmy... Ja nadal uwazam, że pioneer jest nie warty swojej ceny. Uwiez nic lepszego nie znajdziesz w cenie co napisał autor tego tematu. JVC w kategori jakość/cena jest najlepszy. Co do mojej edycji zmieniłem zanim przeczytalem to co Ty mi napisales a texty typu idz na osla laczke zachowaj dla siebie. JVC to hipermarket? hmmm ciekawe ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 co do JVC w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz nie mówilem o najtanszym modelu tej firmy... Ja nadal uwazam, że pioneer jest nie warty swojej ceny. Uwiez nic lepszego nie znajdziesz w cenie co napisał autor tego tematu. JVC w kategori jakość/cena jest najlepszy. Co do mojej edycji zmieniłem zanim przeczytalem to co Ty mi napisales a texty typu idz na osla laczke zachowaj dla siebie. JVC to hipermarket? hmmm ciekawe ciekawe. 1264940[/snapback] Weź człowieku lepiej nic już nie pisz w tym temacie, bo się tylko powtarzasz. Jakbyś chociaż dokładnie przeczytał cały ten topic i wszystkie posty w nim zawarte to byś wiedział, że autorem jestem ja :lol: . Tekst o oślej jest jak najbardziej na miejscu i jest adekwatny do twoich tekstów jak np.: "Pioneer to szit" i kilku innych też. Jak nadal coś jeszcze do mnie masz (chcesz mi coś wytłumaczyć etc.) to pisz na priva! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...