Skocz do zawartości
p3dzi0r

Karta dzwiękowa >>> wierza

Rekomendowane odpowiedzi

Cze mam takiego problema (chyba dla tych co sie nasprzencie muzycznym znajom)

No wienc tak - biore sobie (firmowy) kabelek minijack na chinch i sobie podłączam kompa pod wierze , włączam a tu buuuczenie i straszne podbicie basów (tego sie słuchać nieda) , to bierem discmana i tez pod/łączam to samo (na kablu made by me bylo tak samo) i teraz pytanie co zrobic aby nie buczalo (wierza to sony - gluwnie robi za budzik ale wzmacniacz ma to trza wykorzystac), moze dlatego ze mam wzmacniacz na karcie dzwiekowej wlaczony (ale wtedy co z discmanem ?) prosze o pomoc (czyli jak kopnonc wierze aby zadzialalo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wienc tak - biore sobie (firmowy) kabelek minijack na chinch i sobie podłączam kompa pod wierze , włączam a tu buuuczenie i straszne podbicie basów (tego sie słuchać nieda) , to bierem discmana i tez pod/łączam to samo (na kablu made by me bylo tak samo) i teraz pytanie co zrobic aby nie buczalo (wierza to sony - gluwnie robi za budzik ale wzmacniacz ma to trza wykorzystac), moze dlatego ze mam wzmacniacz na karcie dzwiekowej wlaczony (ale wtedy co z discmanem ?) prosze o pomoc (czyli jak kopnonc wierze aby zadzialalo).

Potrzeba ci pomocy oj potrzeba, ale glownie w ortografii ;)

A moze kablek denny jakis? Ja tam mam co prawda jakis najtanszy 3metrowy i dziala wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieza ma ze 3 lata ale chcialem jom na wzmacniacz wzionc , wejscie to jakies PHONO na chinchach no i a kabelek u brata dziala :), i o moze byc z tom wiezom i ile moglaby koszotwac naprawa bo jak 50 zicha to wale do naprawy , bede kupywac chyba Herculesa Fortissimo i chce miec dzwiek na poziomie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieza ma ze 3 lata ale chcialem jom na wzmacniacz wzionc , wejscie to jakies PHONO na chinchach no i a kabelek u brata dziala :),  i o moze byc z tom wiezom i ile moglaby koszotwac naprawa bo jak 50 zicha to wale do naprawy , bede kupywac chyba Herculesa Fortissimo i chce miec dzwiek na poziomie :)

Ile ten Hercules kosztuje bo ja od 2 tygodni na AC97 jade i zaczyna mnie to wkurzac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieza ma ze 3 lata ale chcialem jom na wzmacniacz wzionc , wejscie to jakies PHONO na chinchach no i a kabelek u brata dziala :),  i o moze byc z tom wiezom i ile moglaby koszotwac naprawa bo jak 50 zicha to wale do naprawy , bede kupywac chyba Herculesa Fortissimo i chce miec dzwiek na poziomie :)

PHONE to wyjście na słuchawki (odpowiednik tego speakera o którym pisałem) czyli wyjście wzmacniane, a więc NIE NADAJE się do podłączenia przez nie wieży. Poprostu ma za mocny sygnał i może nawet spalić wzmacniacz. Z wieżą jest raczej ok, jak masz inne wyjście w karcie to przełącz na nie, a jak nie to ścisz jak najbardziej się da w winampie i "głośniczku" w windowsie, a daj głośniej na wieży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

phono to wejscie na gramofon cyfrowy (miendzy innymi , tak pisze w instrukcj) a wyjscie na sluchawki to ja mam z przodu wierzy, tylko ze na tym PHONO jest ogromne podbicie , po podlonczeniu kompa lub discmena nadal jest podbicie rozumisz ? a ja chce zeby tego dziwnego buczeniowego podbicia nie bylo (a korektorem w wierzy raczej tego nei zniweluje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema ja też miałem takie coś i zauważyłem że u mnie trzeba było tak ustawić kabel aby omijał inne w szczególności ten od zasiłki i monitor.

U mnie to był prawdopodobnie jakis prześwit na kablu bo gdy zmieniłem na inny to te buczenie się nie pojawiało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...