t0mster Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Siema, mam dziwny problem, zawsze po instalce systemu po 2-3 dniach pojawia sie problem taki ze tak jak by windows wywala mi stery od moniora i nie moge ustawac odswiezania, albo moge ale ono nic nie daje 100hz wyglada jak bym siedzial przed 60hz obraz jest przesuniety w bok :[ tak jest na win ME, natomiast na 98se windows wykrywa mi monitor jako domyslny i tez nie moge zmieniac rozdzialki. Monitor: Samsung SyncMaster 955MB Flatron 19' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A probowales na innych sterach? Tak na przyszlosc to moze napisz jeszcze jaka masz karte graficzna, ale obstawiam ze masz radka... Jesli tak sproboj na najnowszych omegach ewenwtualnie programem refreshfix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 X Radeon 9250 128DDR, a czy refreshfix nie jest specialnie dla win 2k/xp ? jezeli chodzi o nowsze stery [ catalisty ] od karty to mam gorsze wyniki w 3dmarku [ rozniaca 500pkt ok ] niz na tych podstawowych z CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Trzeba ustawić odświeżanie zarówno w zakładce Zaawansowane -> Monitor jak i Zaawansowane -> Ekrany-Monitor. Dla niektórych gier także trzeba wymusić w D3D - np. programem dxdiag - ostatnia zakładka -> Zastąp. Ale jeśli zdarza się to kilka dni po instalacji, to może jakiś wirus ? Bo nic się samo nie powinno kasować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Aha dodam, ze jak zrobie resa kompa, to obraz wraca normalnie ale znowu nie moge zmieniac odswiezania, mam albo "domyslna" albo "optymalna" a niechce mi sie co 2-3 dni instalowac sterow od monitora, i zauwazylem ze sie to dzieje co 2-3dni :[ a z refreshfix jescze nie probowalem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Witam. Mialem ten sam problem na SM 753DFX, wywalalo mi po kilku dniach sterowniki. Mysle ze to wlasnie wina karty tzn.sterow od niej, gdyz odkad zminilem radeona na GF problemu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...