DomBros Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Cześć kiedyś widziałem taką stonę na Necie, ale teraz nie moge jej znaleźć. Jak lepiej przerobić taśmę ATA ciąć po 4 żyły czy po 8 ?? Ktoś ma może adres do jakiegoś poradnika ?? Dziękuje Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 1. było - szukaj w archiwum 2. nie tnij, chyba że masz okno, ja po prostu związałem w 3 miejscach, estetyka średnia ale chodzi o przepływ powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 ja kiedys rozcinalem 40pinowke kazda zylke i przy ostatnich 2 kabelkach przecialem:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 ja kiedyś ciąłem (ok 2 lata temu)...40 zyłowy pociąłem po 4, a 80 po 8...taśma izolacyjna żółta i obkleiłem...efekt był ok jak na tamte czasy...teraz kupiłem sobie okrągłe po 20 zeta za sztuke...imho nie warto się babrać z taką robotą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 nic nie tniesz - po prostu robisz harmonijke z tasmy (skladasz na pol, potem oba boki znowu skladasz,...) potem calosc spinasz opaskami zaciskowymi do kabli ( miedzy wtyczka od plyty a srodkowa od napedu w 4 miejscach, miedzy 2 wtyczkami od napedow w 3 miejscach) i masz "oplywowe" kable bez ciecia chodzi o takie opaski zaciskowe po kilka groszy szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja tam sobie pocialem 40 pinowy na pojedyncze kabelki o obwiazalem izolacja i jest lux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 TUTAJ znajduje sie link, ktorego szukasz. Sam mam tak zrobione (zamiast sznurowadel mam opaski termokurczliwe) i wyglada to tak (a w zasadzie wygladalo, bo teraz w budzie mam porzadek): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Mnie sie już na zdjęciu kable podobają. Pokaż zdjęcie jak wyglądają w takim razie poukładane kabelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ja na twoim miejscu powycinal bym sobie w obudowie dziury tzn w "talezyku" na MB i pochowal je za tym a pozniej od boku popodlaczal. Efekt jest taki ze wcale nie widac tasiemek a co do przeplywu powietrza to masz "czysciutki" srodek. Gdzies byl artykul o tym na jakims serwisie zagranicznym. Po prostu chowa sie kable zawijajac je pod plyte glowna i pozniej prowadzi sie je przy tylniej sciance i wgodzi od boku do napedow. Poszukaj a na pewno znajdziesz .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...