guhard Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Mam problem. Juz go tutaj przedstawiałem w komepdium wiedzy o Radeonach 9700 ale nikt sie tym nie zainteresował. Otóż na tym fajnym pasku z opcjami ATI - jest tam zakladka z suwakiem od AGP. Ustawiam sobie agp x8 - jakies szybkie zapisywanie, resetuje kompa i nic sie nie zmienia. Nie wiem co mam zrobić. Powiedzcie co moge mieć źle. Co musze mieć zeby to działało i wogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 a) malo danych - jaka masz plyte glowna, moze nie ma obslugi AGP x8; fast write'y - masz miec WYLACZONE i to najlepiej w BIOSie, w sterownikach nic wiecej B) niedoinstalowane sterowniki plyty glownej - nie masz wlaczonego AGP c) po co w tym grzebiesz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guhard Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Otóż a) Płyta główna KT4AV - ma obsługe AGP x8 - inaczej bym sie do tego nie zabierał. co do tych sterowników - to jak je zainstaluje to sie obraz pieprzy. Czy jak jest podłączony monitor do wyjścia DVI przez przejściówke to czy to ma jakieś znaczenie B) Fast Writy mam wyłączone w biosie - ale jak wezme na "test całości" to przeskakuje na włączone :o c) zabieram sie do tego bo lubie zadawać nie wygodne pytania (.... lub czasopisma :PPP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Bardziej ufalbym biosowi niz softowi/sterom... skoro w biosie masz wylaczone FW to tak wlasnie jest - nie wazne co pokazuja stery ;-) Przejsciowka nie powinna miec tu zadnego wplywuk, ale NIGDY nic nie wiadomo ;-) FW powinno byc wlaczone tylko na 9600/pro a na kazdej innej sugeruje sie wylaczenie tej opcji :idea: Moze w problemie pomoga ci jeszcze inni userzy tej karty.......... lub czasopisma :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Ta twoja płyta jest na KT 400? Jeżeli tak to czy zainstalowałeś stery via hyperion? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 bernad - juz mowil, ze ta, ale m usiemobarz kaszani wtedy! hmm aj bym odinstalwoal stery do grafy, wyczyscil drivercleanerem i na nowo je zainstalowal hmm no i zainstalwoal TYLKO sterownik do AGP :) hmm a nei am czasem patha 'na' agp od via ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 być może jest, sprawdź na stronce http://www.viaarena.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guhard Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 coż - Jak instaluje huperiony - z tym bajerem do grafy to wtedy mam dziwne rzeczy na ekranie ale nie wiem co to moze być. Wygląda to mniej wiecej tak ze niektóre literki w jednym wyrazie są o 0.5 linijki niżej i potem sie czasem monitor wyłancza i wogole sie dziwne rzeczy dzieją. Na winXP + SP2 jest dokladnie to samo. Co to DriveCleaner ? - jakiś prog ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 sprobuj zainstalowac oryginalnego service packa do via z plytki do plyty glownej ktora dostales razem z plyta, mzoe to cos pomoze, ja taz mialem kiedys problem z hyperionami :blink: jak cos jest nie tak z sp do via to z agp pewnie dlatego masz problem, [ u mnie na nforce bez sterow agp jest chyba x2 po sterach x8 jakos tak drive cleaner to program ktory dokladnie usówa okreslone stery, np do grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...