jumiok Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witam jestem nowym uzytkownikiem na tym forum, na forum pcp juz jakis czas jestem, ale jednak 3ba poszerzac horyzonty:) mam P4 2,4C GHz i spokojnie ciagne z niego 3,0 GHz na standartowym napieciu (1,525V) ostatnio udalo mi sie do dac na 3,2 GHz na napieciu 1,650V robilem test prime i przez 1h i 6 min byl stabilny a temp nie przekraczala 48*c teraz tylko pytanko bo podczas grania to komp mi sie zwisil... i nie wiem z jakiego powodu... co radzicie zrobic?? jeszcze raz primowac procka na 3,2GHz i napieciu 1,650V ?? wiekszego boje sie dawac, poza tym jakie maxymalne napiecie jest dla P4, ale takie zeby jeszcze pozyl jakis dluzszy czas. w ostatecznosci pozostane na tym 3.0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Pewnie zasilacz nie wytrzymal jak w grze dowalila mu jeszcze karta graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witam jestem nowym uzytkownikiem na tym forum, na forum pcp juz jakis czas jestem, ale jednak 3ba poszerzac horyzonty:) mam P4 2,4C GHz i spokojnie ciagne z niego 3,0 GHz na standartowym napieciu (1,525V) ostatnio udalo mi sie do dac na 3,2 GHz na napieciu 1,650V robilem test prime i przez 1h i 6 min byl stabilny a temp nie przekraczala 48*c teraz tylko pytanko bo podczas grania to komp mi sie zwisil... i nie wiem z jakiego powodu... co radzicie zrobic?? jeszcze raz primowac procka na 3,2GHz i napieciu 1,650V ?? wiekszego boje sie dawac, poza tym jakie maxymalne napiecie jest dla P4, ale takie zeby jeszcze pozyl jakis dluzszy czas. w ostatecznosci pozostane na tym 3.0 :) 1248068[/snapback] Napiecie 1.65v jest wydaje mi sie jeszcze bezpieczne ale czy warto katowac procka wyzszym voltarzem dla marnych 200mhz? Ja sobie odpuscilem. Moj procek 2.6C chodzi jak w podpisie na 3.06 na napieciu 1.525 a zeby wycisnac 3.25 trzeba dac wlasnie 1.65v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Warto dla samej przyjemnosci :P Cos jak wyciskanie dodatkowych pieciu koni z silnika :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumiok Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Warto dla samej przyjemnosci :P Cos jak wyciskanie dodatkowych pieciu koni z silnika :D 1248169[/snapback] no wlasnie :D cos w tym stylu :) no to zobaczymy czy na normalnym pojdzie mi jako 3.1 :) zawsze to bedzie normalne napiecie :D izawsze te pare konikow do przodu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 jumiok: zmien zasilacz potem krec! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Dla P4 NW bezpieczna granica to 1.7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 mam tego samego proca 2.4c na gigabyt 865pe 1000 gold, na starym zasilaczu ktory nie trzyma zadnych napiec wyciskam 3.400 potestuj najpierw pamieci. Mialem wczesniej msi 865neo nie chcial chodzic na 3.0 nawet nie mam zamiaru wymieniac zasilacza bo plytka ma 4 fazowe zasilanie. O spilowalem standartowy radiator w nominale mam 28 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witam jestem nowym uzytkownikiem na tym forum, na forum pcp juz jakis czas jestem, ale jednak 3ba poszerzac horyzonty:) mam P4 2,4C GHz i spokojnie ciagne z niego 3,0 GHz na standartowym napieciu (1,525V) ostatnio udalo mi sie do dac na 3,2 GHz na napieciu 1,650V robilem test prime i przez 1h i 6 min byl stabilny a temp nie przekraczala 48*c teraz tylko pytanko bo podczas grania to komp mi sie zwisil... i nie wiem z jakiego powodu... co radzicie zrobic?? jeszcze raz primowac procka na 3,2GHz i napieciu 1,650V ?? wiekszego boje sie dawac, poza tym jakie maxymalne napiecie jest dla P4, ale takie zeby jeszcze pozyl jakis dluzszy czas. w ostatecznosci pozostane na tym 3.0 :) 1248068[/snapback] Jeżeli Pcprobe wskazuje ci 48*, to realnie masz coś koło 60*. Postaraj się najpierw o jakieś lepsze chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumiok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 jumiok: zmien zasilacz potem krec! 1248610[/snapback] jak narazie niestety musze pozostac przy tym mode com'ie 300W GTF bo niestety na mocniejszego nie mam kasy :/ udalo mi sie go teraz dac na 3,12GHz na normalnym napieciu wiec nie jest zle :) mam tego samego proca 2.4c na gigabyt 865pe 1000 gold, na starym zasilaczu ktory nie trzyma zadnych napiec wyciskam 3.400 potestuj najpierw pamieci. Mialem wczesniej msi 865neo nie chcial chodzic na 3.0 nawet nie mam zamiaru wymieniac zasilacza bo plytka ma 4 fazowe zasilanie. O spilowalem standartowy radiator w nominale mam 28 stopni 1248771[/snapback] moze mamy rozne serie tych prockow:) ja sie ciesze ze udalo mi sie go podkrecic na to co mam teraz i jest dobrze:) i temp nie przekracza w tym momencie 45-46*C Jeżeli Pcprobe wskazuje ci 48*, to realnie masz coś koło 60*. Postaraj się najpierw o jakieś lepsze chłodzenie 1249025[/snapback] wlasnie zainwestowalem w pentegram freezone 100 Cu, musze przyznac ze pomoglo i zbilo mi troche temperature. na wodne nie chce sie przesiadac, a o lepszym chlodzeniu w tej klasie cenowej nie slyszalem... w budzie tez mam kilka wiatrakow, ktore odpowiadaja za cyrkulacje powietrza, nie jest ona jakas idealna, ale jakas tam zawszejest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...