tHuNaR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Witam! Jestem nowy na forum i chcialem swojego celka 600mhz 1,7V kupionego wczoraj, podkrecic na 900mhz, czy to sie robi zmieniajac tylko magistrale z 66 na 100 czy jeszcze trzeba zmieniac napiecie?? Jaki cooler byscie mi polecili mam go na przejsciowce slot1 fcpga, i mam tez pytanie co do karty graficznej jestem posiadaczem riva tnt 2 m64 32mb jak ja moge choc troche podkrecic i jakim progsem??Dodam jeszcze ze mam plyte ABIT BE6 v.1 z najnowszym biosem th, na stronie abita jest napisane ze wytrzymuje do 700mhz.... a po zmianie magistarali..... Jestem nowy wiec prosze o wyrozumialosc;) Pozdrawiam tHuNaR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 900 mhz :?: hmmmm ....... ja na swoim 633 podnioslem napiecie do 2.00, zmienilem fsb na 103 ..... a reszta jak nizej w opisie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 no napiecie na ponad 1.85 - na 1.95 jak mozesz i magistrale na 90- 100 powinno odpalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 GO jest spoko, pod warunkiem posmarowania go AS3. a co do grafy - to niewiele z niej wycisznies, bo pamiątki masz cieńkie :( BTW ile dałeś za tego cela i jaką masz przelotkę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 BTW ile dałeś za tego cela i jaką masz przelotkę?Za celka dalem 140pln + 30pln za przescowke FCPGA:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 BTW ile dałeś za tego cela i jaką masz przelotkę? Za celka dalem 140pln + 30pln za przescowke FCPGA:)IMHO za DUŻO ! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 IMHO za DUŻO ! :?Czyli ile powienienem dac?? Jaka jest optymalna cena?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 za tyle to ja bym ci mojego celka sprzedal :lol: dorzucil jeszcze chlodzenie a za dodatkowe 170 bym ci dorzucil plyte abita vh6 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 za tyle to ja bym ci mojego celka sprzedal :lol: dorzucil jeszcze chlodzenie a za dodatkowe 170 bym ci dorzucil plyte abita vh6 :lol:Powiem o tym qmplom, moze ktorys z nik bedzie reflektowal.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 za tyle to ja bym ci mojego celka sprzedal :lol: dorzucil jeszcze chlodzenie a za dodatkowe 170 bym ci dorzucil plyte abita vh6 :lol:Powiem o tym qmplom, moze ktorys z nik bedzie reflektowal.... :D a za 330 moge dorzucic gf4 440mx pixelview z gwarancja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Duron 800 - 90 - 110 zł Duron 1300 nowy - 199 zł I jak ? :? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Duron 800 - 90 - 110 zł Duron 1300 nowy - 199 zł I jak ? :? :) Dobra koledzy spokojnie to nie allegro tylko forum.purepc.pl, chociaz twoja oferta tez jest niezla.......Wrocmy jednak do tematu...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Mam zamiar wymienic ta Rive (tymczasowo) na GeForce2 MX400 64MB (bez TV-Out, za ok 200pln) , ktorego producenta polecacie, czy ta zmiana mi sie w ogoole oplaca i czy pojdzie to na mojej plycie (ABIT BE6)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Oczywiscie ze zmiana Ci sie oplaca. Odczujesz wzrost wydajnosci w grach bo ta TNT to IMHO starocie straszne. Sam niedawno wlasnie sie z niej przesiadlem na R9000PRO. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 A moze polecicie mi jakas inna karte w miare wydajna w granicach cenowych 200-250 pln :) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 do tHuNaRa: masz podobny sprzet do mojego, wiec mam kika uwag: - generalnie C600 odpalaja na FSB 100, ale bylbys mega fuksiarzem, jakby ci wstal na 1,7V! :/ - u mnie proc chodzil stabilnie na 1,75V do ok 850 MHz - na 1,7 wstawal @ 900, ale sypala sie Winda :( - odpalilem w koncu dziada przez przejsciowke z regulacja napiecia (bo w biosie moglem tylko dociagnac do 1,75) zapodajac 1,85V - poszlo i dzialalo stabilnie :D (kilka godzin w loopie 3DMarka) - powyzej 900MHz zaczynaja sie schody, na 933 nawet przy 1,95 nie ma stabilnosci :( - aktualnie mam puszcoznego proca na 1,9V @ 900 i nie zauwazylem problemow :D no a wszystko to chlodze cooleroem BOXowym 8O idle: 33 st, load 52 wypas, nie? :twisted: st. 8) wiec jakbys mial pytania - wal :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 aha: gwoli scislosci - technologiczna garnica dla tych procow lezy gdzies w przedziale 900-1000MHz, wiec nie dziw sie, jesli nie uda ci sie go podkrecic wiecej niz na FSB100... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 do tHuNaRa: masz podobny sprzet do mojego, wiec mam kika uwag: - generalnie C600 odpalaja na FSB 100, ale bylbys mega fuksiarzem, jakby ci wstal na 1,7V! :/ - u mnie proc chodzil stabilnie na 1,75V do ok 850 MHz - na 1,7 wstawal @ 900, ale sypala sie Winda :( - odpalilem w koncu dziada przez przejsciowke z regulacja napiecia (bo w biosie moglem tylko dociagnac do 1,75) zapodajac 1,85V - poszlo i dzialalo stabilnie :D (kilka godzin w loopie 3DMarka) - powyzej 900MHz zaczynaja sie schody, na 933 nawet przy 1,95 nie ma stabilnosci :( - aktualnie mam puszcoznego proca na 1,9V @ 900 i nie zauwazylem problemow :D no a wszystko to chlodze cooleroem BOXowym 8O idle: 33 st, load 52 wypas, nie? :twisted: st. 8) wiec jakbys mial pytania - wal :D co to za przejsciowka z regulacja napiecia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 co to za przejsciowka z regulacja napiecia?? Kupilem ja ponad rok temu - ma mozliwosc recznego ustawiania defaultowego napiecia na procu za pomoca DIPow :D (dalem za nia 40 zeta, ale oplacalo sie!) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 A moglibyscie mi podac nazwy ewnentualnie linki do programow do sprawdzania temperatury procesora?? dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 http://www.podien.de soft to CPUCOOL monitoruje wsztstkie tempy i ma możliwość zmiany twojego fsb - szczerze polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 http://www.podien.de soft to CPUCOOL monitoruje wsztstkie tempy i ma możliwość zmiany twojego fsb - szczerze polecam! Wielkie dzieki!! A co do podkrecania kart typu GF2 to jaki progs polecacie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 A moglibyscie mi podac nazwy ewnentualnie linki do programow do sprawdzania temperatury procesora?? dzieki a nie masz takiego programu zalaczonego do plyty glownej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Mam zamiar wymienic ta Rive (tymczasowo) na GeForce2 MX400 64MB (bez TV-Out, za ok 200pln) , ktorego producenta polecacie, czy ta zmiana mi sie w ogoole oplaca i czy pojdzie to na mojej plycie (ABIT BE6)??Może i wzrost wydajności byś odczuł za 200 nie kupiłbym w życiu takiego przeżytku jakim jest mx400. MOje propozycje: 1) albo poczekaj jeszcze kilka miesięcy, aż dozbierasz jeszcze 100 i masz przynajmniej 2 razy lepszą kartę... 2) jak koniecznie chcesz teraz zmienić kartę to warto zastanowić się nad kyro2. Za 200 (no może 230) masz kyro2 z tv-outem. Obraz jak żyleta i niech nikt mi nie mówi że to winfast ma obraz jak żyleta, bo mam w chcie takowego mx400 i nawet się nie umywa do kyro. Szybkość kyro2 jest zwykle wyższa niż tego mx, nie ma żadnych problemów z komptybilnością. Zawsze można też zrobić podmiankę starów na te videologica lub herculesa... No i jeszcze do tego masz tv-out, który wuiadnomo do czego się przydaje. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Mam zamiar wymienic ta Rive (tymczasowo) na GeForce2 MX400 64MB (bez TV-Out, za ok 200pln) , ktorego producenta polecacie, czy ta zmiana mi sie w ogoole oplaca i czy pojdzie to na mojej plycie (ABIT BE6)??Może i wzrost wydajności byś odczuł za 200 nie kupiłbym w życiu takiego przeżytku jakim jest mx400. MOje propozycje: 1) albo poczekaj jeszcze kilka miesięcy, aż dozbierasz jeszcze 100 i masz przynajmniej 2 razy lepszą kartę... 2) jak koniecznie chcesz teraz zmienić kartę to warto zastanowić się nad kyro2. Za 200 (no może 230) masz kyro2 z tv-outem. Obraz jak żyleta i niech nikt mi nie mówi że to winfast ma obraz jak żyleta, bo mam w chcie takowego mx400 i nawet się nie umywa do kyro. Szybkość kyro2 jest zwykle wyższa niż tego mx, nie ma żadnych problemów z komptybilnością. Zawsze można też zrobić podmiankę starów na te videologica lub herculesa... No i jeszcze do tego masz tv-out, który wuiadnomo do czego się przydaje. :D za 330 polecalbym taka jak mam w podpisie pixelview smiga az milo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 do krecenia polecam ci RivaTuner http://www.tweak.pl/pliki/index.php?podkat...dzia%2Ftweakery ftp://tweak.pl/pub/narzedzia/tweakery/RivaTuner.zip tylko kie kręć od razu na max, tylko co kilka-kilkanaście MHz i testuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Może i wzrost wydajności byś odczuł za 200 nie kupiłbym w życiu takiego przeżytku jakim jest mx400. MOje propozycje: 1) albo poczekaj jeszcze kilka miesięcy, aż dozbierasz jeszcze 100 i masz przynajmniej 2 razy lepszą kartę... 2) jak koniecznie chcesz teraz zmienić kartę to warto zastanowić się nad kyro2. Za 200 (no może 230) masz kyro2 z tv-outem. Obraz jak żyleta i niech nikt mi nie mówi że to winfast ma obraz jak żyleta, bo mam w chcie takowego mx400 i nawet się nie umywa do kyro. Szybkość kyro2 jest zwykle wyższa niż tego mx, nie ma żadnych problemów z komptybilnością. Zawsze można też zrobić podmiankę starów na te videologica lub herculesa... No i jeszcze do tego masz tv-out, który wuiadnomo do czego się przydaje. :D Doszedlem do wniosku ze jednak doloze troche wiecej i zainwestuje w RADEON 7500LE 64DDR TV BOX , ponoc karta w miare niezla i nie taka potwornie droga bo kosztuje malo 255pln.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Co sądzicie o tym modelu - RADEON 7500LE 64DDR TV BOX czy jest godny uwagi, jakie sa mozliwosci jego podkrecenia np. do wersji full ?? P.S. Mongothealien thnx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 celeron 600 czy 900 - nie ma róznicy, poprostu puste mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 celeron 600 czy 900 - nie ma róznicy, poprostu puste mhz. roznica jest ale niestety nie jest to dalej demon szybkosci :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...