Highlander Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Komp taki jak w podpisie, a problem jest tego typu ze startuje raz na kilkanascie razy. Probowalem odlaczac rozne urzadzenia - dyski, wiatraczki, ale nie udalo mi sie zlokalizowac winowajcy. Epox ma wyswietlacz POST i czesto wyswietlacz sie w ogole nie zapala :!: :?: Wskazywalo by to na uszkodzenie plyty glownej - jak myslicie :?: Czesto tez wyswietlacz zatrzymuje sie na C1 czyli "Detect memory; Auto-detection od DRAM size, type and ECC" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Może "odkręć" sprzęt 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 moze masz padniete pamiatki ale z kolei jakby nie patrzec to OCZ'y moze wejscie jest walniete albo za bardzo zakurzone... nie wiem nie mam pojecia :? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 a ja mysle ze to sprawa walnietej plyty albo zasilacza - poprostu moze nie wyrabiac zobacz dokladnie plyte qlowna - konkretnie takie kosci kwardatowe z 3 nozkami duzych rozmiarow - mozliwe ze na jednej z takich kosci jest cos!!! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Może "odkręć" sprzęt 8) Wlasnie to zrobilem, ale daje kicha :( znowu bawilem sie w totolotka zeby uruchomic maszyne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 a ja mysle ze to sprawa walnietej plyty albo zasilacza - poprostu moze nie wyrabiac zobacz dokladnie plyte qlowna - konkretnie takie kosci kwardatowe z 3 nozkami duzych rozmiarow - mozliwe ze na jednej z takich kosci jest cos!!! 8O Zasilacz to 340W Chieftec'owy wiec nie powinien robic problemow - napiecia bardzo stabilne. Co do tych kostek to mam 2 sztuki, ale wygladaja ok, srodkowe nozki maja firmowo wyciete :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 no to nie wiem o co chodzi qmpel tez ma taki problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 zasilacz raczej odpada, ja bym stawiał na pamięci. spróbuj odpalić kompa na jednej kości, a potem na drugiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 a robiłes reseta biosa ?? :roll: sproboj sie jeszcze pobawic z pozyczonymi od kogos pamiatkami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 moshesh mieć tesh uszkodzoną płyte główną ja tak miałem z miom acorpem na którym był celek 500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczyk Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Siema! Wszysko wskazuje żę mobo masz uszkodzone ale sprubuj zrobić jeszcze reset biosu no i pobaw się w umieszczanie pamięci w różnych slotach ja np kiedyś miałem coś takiego żę jak pamieć byla w 3 slocie wszysko bylo ok a w 1 wszysko sie chrzaniło.Życze powodzenia!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Też miałem taki problem. Komp niby startuje ale czarny ekran. Okazało się, ze to procesor. Wymieniłem i po kłopocie :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Hmm wywalilem praktycznie wszystkie czesci ale dalej byla kicha - komp w ogole nie startowal. Po zresetowaniu biosu - ruszyl. Moge ustawic "agresywne" timingi pamieci, wiec pamiec jest ok, ale gdy chce zmienic mnoznik - kicha, czyzby mi sie mostki odlutowaly (byly klejone klejem termoprzewodzacym). Nie moge nawet zmniejszyc mnoznika, raz mi wyskoczyl jakis kosmiczny komunikat cos w stylu "Failed setting previous CPU clock/host". Zaraz wyjme proca i spojrze jak tam sie moje mostki L1 maja :) Jak nie wroce za godzine to znaczy ze cos popsulem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Moge ustawic "agresywne" timingi pamieci, wiec pamiec jest ok, ale gdy chce zmienic mnoznik - kicha, czyzby mi sie mostki odlutowaly (byly klejone klejem termoprzewodzacym). Nie moge nawet zmniejszyc mnoznika, raz mi wyskoczyl jakis kosmiczny komunikat cos w stylu "Failed setting previous CPU clock/host". chyba przewodzacym elektrycznosc a nie cieplo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 chyba przewodzacym elektrycznosc a nie cieplo... Oczywiscie elektrycznosc - pomerdalo mi sie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Hmm, kolega przyszedl ze swoim kompem zmienilem procki - on ma Durona 650, zamalowalem mu mostki, wlozylismy. I plyta w trybie auto palnela mu 6.5 x 133 - wspomne tylko ze na swojej plycie nie moge ustawic magistrali 100MHz - normalne? Przy 866MHz chodzilo to bez problemow, winda sie zaladowala itd. Jednak gdy chcialem zmniejszyc mnoznik do najmniejszej wartosci - czyli 6, znowu glucho, na wyswietlaczu POST ciemno. Czy zatem mam zwrocic plyte na serwis i powiedziec: "panie, proca nie moge podkrecic co to ma byc" :mrgreen: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Przelozylem pamiec do innego slotu i wszystkie problemy zniknely :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zatem czy ta "usterka" kwalifikuje plyte do wymiany (wszystko dziala ok, dopoki nie zmienie mnoznika w gore/w dol)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...