lovestorm Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Dobra. Witam. Mam neostrade 128kb/s na XP. I mam taki problem z portami... może najpierw o co chodzi. Nie używam neta zbyt często, a po jakimś czasie zauważyłem, że zmniejsza mi się transfer, strony coraz dłużej otwierają - aż totalny koniec z download'em i upload'em - zmniejszał się transfer i to drastycznie. Po wpisaniu komendy netstat zauważyłem, że jest strasznie dużo portów zajętych, przy czym chyba ponad 100+ z funkcją 0 i nasluchiwaniem. Zrobiłem skana antyvirem i fakt wykryło kilka virków. Cóż - niepomogło ich usunięcie. Kolejnym krokiem było odpalenie kopii (czystej na 100%) z ghosta. Nic. Ostatecznie sformatowałem wszystkie partycje, zainstalowałem na nowo + sterowniki z originalnej płytki neo i nic więcej - i cóz problem występuje nadal, z zaznaczeniem, że pierwsze 10 minut po reinstalce jeszcze można było coś zrobić a potem kompletne dno - nie ma mowy, żeby sie jakakolwiek strona załadowała. Uhh. Poniżej przedstawiam screena do wglądu po wpisaniu komendy netstat. Heh oczywiscie jakby nie było dzwoniłem do 'Obsługi klienta' ;) i powiedziano mi jak zwykle, że problem leży po mojej stronie. Być może - tylko jaki? Ma ktoś jakiś pomysł? Za wszystkie będe wdzięczny... pierwszy screen (umieszczony na wp) drugi screen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Qmpel miał podobny problem tylko, że u niego instalacja zwykłego firewalla pomogła w 100%. Jak dla mnie złapałeś jakiegoś syfa z netu i dlatego tak masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdO Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Oczywiscie ze lezy po twojej stronie. Zastanow sie chlopcze dobrze - przez 10 minut po reinstalce kompa net idzie dobrze, a co sie dzieje pozniej? Lapiesz wirusy przez dziury w systemie. Moze tak zamiast na neta najpierw zainstalujesz Service Packa i krytyczne laty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Moja recepta A wystarczy przed instalacją neostrady zainstalować norton internet securiti i dopiero syfiastą płytke TPSA. Tak zawsze instaluje nie tylko u siebie, opiekuje się kilkoma kompami znajomych i wiem co pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RocamA Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 witam. nie koniecznie musi byc northon.. ciezkie to bydle, konfigurowalne dobrze, ale ciezkie.. zwykly zone alarm wystarczy. a ze swojego doswiadczenia wiem, ze skuteczny jest juz przy ustawieniu internet zone security i trusted zone security na MEDIUM. u mnie, z ustawieniem na maxa dziala zle, tzn. potrafi sie zwisic i reboot ;) uzywam od roku (4.5.5) i nie mialem zadnych problemow. i oczywiscie antyvirek w biegu ciagle.. to boli, ale coz. aha! jesli masz neostrade na sagemie, to koniecznie sciagnij nowe stery do niego (duzo szybsze od starych - tych od te-psa) i calkiem przyjemnie dziala to z cFosem - zamiasta tego niebieskiego koszmarka od tp - laczenie z netem.. ok. 1-2sek. pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...