vatto Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Chodzi o kartę Geforce Gainward FX 5200 PP Pro/660. Która będzie lepsza: 1. Z 64MB pamięci i szyną 128bit 2. Czy z 128 MB pamięci i szyną 64bit? Mam na myśli wydajność w grach i aplikacjach, w którym przypadku będzie większa, o ile procent, itd. Ile daje ilość pamięci, a ile szerokość szyny? Z góry dzięki za spostrzeżenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) kup radka 9550 bo fxy to szroty Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Bierz Radka 9550, a jak masz troche więcej kasy to Radka 9550XT. Nie bierz FX, bo te karty to jedna wielka pomyłka. Sam mam to wiem. 8) Ile masz kasy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 FX to shit nad shity....wez R9550.. PS. Dzisiaj bylem w sklepie i koles poprosil sprzedawce zeby zlozyl mu kompa DO GIER i pracy...oto podana przez sprzedawce specyfikacja i cena... Celeron 2,6Ghz 256DDR FX5200 Ultimate + duperele Cena: 2890zl (bez monitora) wtrąciłem się i kolesia wyśmiałem ze za taką cene to mu moge zlozyc 2x szybszego kompa...a pan sprzedawca zrobil grozna mine i stwierdzil ze to on tu jest od sprzedawanai i wie co sklada...:| Dosłownie parsknołem wtedy jak koń z uśmiechem na twarzy, skomentowałemjego wiedze o komputerach i wyszedłem :) Ach jestem z siebie dumny, a typa nigdy nie lubilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayT Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 vatto - jeśli wybierasz kartę graficzną, ważniejsza jest szerokość magistrali (w tym wypadku zdecydowanie wybrałbym 128bit!), a dopiero później zwraca sie uwagę na ilość pamięci. Jeśli MUSISZ kupić FX-a (bo nie masz wyboru, kasy itp.) to bierz 64MB i 128bit... ale też polecałbym Ci Radeona 9550, bo FX5200 to żenada... i wiem , co mówię, bo testowałem FX-a i nie wziąłbym za darmo - po prostu nie nadaje się do gier! A Radeon 9550 nie jest dużo droższy - zresztą o tej karcie na tym forum napisano już wiele, więc poszukaj. Axl2000 - niezły numer z tym celkiem i FX5200 - :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 FX to shit nad shity....wez R9550.. PS. Dzisiaj bylem w sklepie i koles poprosil sprzedawce zeby zlozyl mu kompa DO GIER i pracy...oto podana przez sprzedawce specyfikacja i cena... Celeron 2,6Ghz 256DDR FX5200 Ultimate + duperele Cena: 2890zl (bez monitora) wtrąciłem się i kolesia wyśmiałem ze za taką cene to mu moge zlozyc 2x szybszego kompa...a pan sprzedawca zrobil grozna mine i stwierdzil ze to on tu jest od sprzedawanai i wie co sklada...:| Dosłownie parsknołem wtedy jak koń z uśmiechem na twarzy, skomentowałemjego wiedze o komputerach i wyszedłem :) Ach jestem z siebie dumny, a typa nigdy nie lubilem :P 1249100[/snapback] hehe, też dzisiaj/wczoraj byłem w sklepie (padł mi dysk) i gość kupował podobny zestaw; na moją uwagę. iż można to zrobić duuużo taniej, Pan "ekspedient" stwierdził cytuję: "Można to zrobić taniej tylko na platformie AMD, a ta nie nadaje się dla początkujących użytkowników PC..... " No comments... i zmiana sklepu. Przy tak podłej pogodzie to dosyć drastyczne rozwiązanie <_< Co do tematu, to bierz 9550, 5200 to totalna padaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traxit Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Napewno lepiej jest wziac karte z szersza magistrala jednak w wypadku FX5200 to nie ma roznicy...poprosru tego szajsu w ogole nie oplaca sie brac!!! To ze ona obsluguje DX9 to jedynie chwyt marketingowy gdyz i tak tego nie wykorzysta przy swojej mocy!!! Podobnie jak koledzy polecam Radka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 heh 5200 to ewenement - jako jedyna zachowuje sie jakby emulowala dx9 :] hehe 9550 to przy tym potwor , tak wiec posluchaj kolegow i jak nie masz kompletnie kasy to bierz 9550 128!!!!bit FX5200 - zła jedi hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Wez troche wiecej kasy i kup sobie 9550Gigabyte 250zl Pozdrawiam;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Jak dobrze poszukasz to 9550: Tańsze, wydajniejsze, lepiej się kręci od 5200 5200: Wszystko na odwrót :wink: Ceny(kraków, jeden z najtańszych sklepów- nie hurtownia) 5200: 250 9550:200 zlociszy oczywiście Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-men Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 nie słuchaj sie ich bierz Fx po co ci tańsza i lepsza karta taka jak 9550 :] fx vs 9550 oczywiście 9550 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ja miałem tez smieszna sytauacja w sklepie, ale dawno juz, wiecie rodiznka kupuje kompa, mamusia, tatus, dzici ucieszone itp, cos tam robią, robią i tam cos o grafach gadaja, a sprzedawca mu mówi, wiesz wez 256ddr, a nei 512 bo mozesz sobie dokupic, a teraz wez lepsza grafa cyt " dżi force 5200 128ddr 128bit ultimate, ta akrta graficzna zbnacząco poprawi szybkosc/jakosc grafiki 3d), w tym samy sklepie qmpel qpywał kompa zamówił r9200 karta, wszystko zamówił w pazdziochu, kompa dostał w listopadzie za ceny z pazdziocha i karte graficzna zntegrowana :blink: to inna znowu z tego samego sklepu histryjka, poszedłem tam po zasiłke, ide na maghazyn koles do mojego qmpla mówi, ty tez cos kupujesz? a ja tak sobie powiedziałem nie my razem jestesmy, a on daje mi zasilacz z usmieszkiem no to miłej zabawy rzycze :lol: a co do karty bierz r9550 z gigabyte/sapphire, na allegro moze nawet za 200zł znajdziesz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ale ludzi wkrecaja skurczybyki, na szczescie ja mam w lublinie zaufany sklepik gdzie poszedlemdawno temu po graficzke niestety wiedzy nie zabralem wtedy, bylem zdecydowany na radka 64 bit cale szczescie dzieki ingerencji sprzedawcy wyszedlem z wersja 128 bit :-P ale to bylo dawno dawno temu wiec jak stoi nad Toba kat kolego to bierz wersje 128 bit ale to i tak nic nie zmieni, nie pograsz na tym w medium detalach nawet w gry z przed roku, chyba ze lubisz liczyc klatki na sekunde :wink: bierz 9550 GigaByte/Sapphire [ale patrz na kosci pamieci zeby byly 4ns bo nie kazdy sapphirek ma takowe] albo asusa ge [games edition nie byl z se (slower edition)] :wink: osobiscie polecil bym gigabyte/asus moj asusik rozkreca sie bez problemu do wartosci 400/600 na standardowym chlodzeniu, 3d mark 2003 pokazuje wtedy wzrost wydajnosci o 59% [~3500 markow] to samo da sie zrobic z gigabyte, ale z 5200 nie wime czy wycisniesz choc polowe, wiem co mowie brat cioteczny ja ma i nfsu2 w 640x480 i medium potrafi srogo przyciac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...