axl2000 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Nic oddać nic ująć jak w temacie... I pytanie dodatkowo, zmienilem chlodzenie na Pentagrama, procej się schłodził i komp wyciszył (poprzednio miałem 4000rpm gowniane co wyło niemiłosiernie) ale temp graficznej wzrosla po 5-6C na jądrze i pamięciach....to przez to ze Pent. jest okragly i dmucha cieplym na karte? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Mozliwe, w rzeczywistosci temperatura rdzenia GPU moze byc wyzsza niz procesora. Z tego co sie orientuje dojscie rdzenia do 80 stopni nie stanowi wiekszego problemu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiruK Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 heh, a mi dzis stanął wiatrak przy XV9800SE i kapnąłem sie dopiero jak obraz sie mi rozjechał na monitorze, dosłownie aż śmierdziało w pokoju, jak sie skapowałem odrazu kompa wyłączyłem ale o dziwo radek przeżył:D i nie wykazuje żadnych uszczerbków na zdrowiu:D heh ciekawe jaką mógł mieć temperaturke:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qipcio Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Bardzo mnie to cieszy że może dojść nawet do 80stopni C. Chciałem se wstawić wodne nawet z CPC w zupełności mi by wystarczyło bo mojego bartona już cos takiego chłodzi na nawet przy vcore 1.800 ale mam mniej :P. Najwazniejsza jest chłodnica :P I chodzi o to że mam takie zabezpieczenie które raz poskutkowało czyli wyłaczanie kompa z płyty głównej przy 60stopniach. Nic sie nie stało bo wody zabrakło przy nieszczelnej chłodniczce :P Chcem razem podpiąć i w razie czego bedzie podwójne zabezpiecznie i nie bede musiał sie martwić o temperature ani na procku ani na grafie i praktycznie temperatura na procku bedzie adekwatna do tej która jest na grafice bo nie mam chyba żadnych tam mierników automatycznych temperatury na grafie. Na razie mam Radka 9500@9700 Sapphire 256bit z duzym radaitorem i miedzianą podstawką oraz modem VGPU na 1,744Volta i chodzi na 440Mhz. W ogóle sie nie grzeje a grałem 3 godziny bite w mohaa :P Jutro zapodaje 1,900 Volta i obadamy co będzie sie działo :D Dobre chłodzenie to duży kop dla grafiki a modzik to dodatkowy kop :P Przed modem z tym colerem miałem 390Mhz (to też dużo) Naprawde te Radki to wytrzymałe bestie. Miruk wal se mody tez masz podatną kartę ale chłodzenie to podstawa. Mój colerek trzyma sie na termopoxa na bazie miedzi, jest naprawdę duzy i ciężki i ma wentylator 80mm. Generalnie im niższa temperatura tym lepsza. Ja to mierze palcem, jak parzy to już niedobrze :P czyli w granicach 60 stopni. im niższa temperatura tym twoja karta dłużej i bardziej bezawaryjnie będzie chodzić. Ale moim zdaniem to i tak wytrzymałe bestie szczególnie radki :D Edytowane 1 Lutego 2005 przez qipcio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...