Bromber Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witam !! Jestem Tu po raz pierwszy i to mój pierwszy post na tym forum, tak więc Witam wszystkich !!! Mam taki problem !! Zakupiłem ostatnio na Allegro GF4 MX440 128 bit firmy PixelView, do tej pory miałem RIVE m64. I coś mi sie wydaję że ten GF jest piepszniety: 1. zaraz po odpaleniu windowsa (ale nie jest to regułą) strzela monitor (tak jak przy zmianie rozdzielczości) 2. sporadycznie ale zdarza się że monitor nie startuje przy uruchomieniu komputera 3. odnoszę wrażenie że karta nie pracuje na 85 Hz jedna w ustawieniach pokazuje że jest 85 Hz 4. w 3DMARK 2001 nie przeprowadza mi trzech testów: 1. GAME 4 NATURE 2. ENVIROMMENT 3. Pixel Shader i teraz mam pytanie czy wszystkie GF4 nie dają rady tym trzem testą czy tylko mój ? Jakim programem mogę sprawdzić czy z tą grafiką jest wszystko OK czy ją wyrzucić i nie psuć sobie wzroku ? Płyte Główna mam ECS P6S5AT 384 MB RAM Celeron 1.2 MHz Dodam że na Rivie komp zachowywał się OK a nie wyprawiał takich cyrków jak na GF. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 4mx nie posiadają pixel shaderów więc nie zobaczysz tych testów..... po za tym co do niby 85hz to co za problem zobaczyc w menu monitora ile wyswietla hz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromber Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 po za tym co do niby 85hz to co za problem zobaczyc w menu monitora ile wyswietla hz? no w menu monitora jest pokazane 85 Hz ale jak go przestawie na 60 to obraz wygląda identycznie a powinno być zauważalne migotanie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 mówimy cały czas o menu moniotra kryjącym sie pod przycikami na nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromber Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) mówimy cały czas o menu moniotra kryjącym sie pod przycikami na nim? a ja mówie o grafice pod prwym na pulpicie... :) ...ale juz sprawdzam na monitoze jest 84 Hz ale jak przestawie na grafie na 60 Hz to na monitorze i tak podaje (dokładnie) H: 68 kHz i V: 84 Hz Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Bromber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...