Skocz do zawartości
limerro

Instalowanie Programow - Problem :/

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Od dluzszego czasu podczas pracy z Win XP zarowno golym, jak i z SP1 oraz SP2 mam ten sam problem.

Nieraz nie chce mi otwierac plikow instalacyjnych exe. Wyskakuje mi pod koniec rozpakowywania archiwum taki text:

"Nie mozna otworzyc pakietu instalacyjnego. Zweryfikuj, czy pakiet istnieje i czy masz do niego dostep lub skontaktuj sie z producentem aplikacji w celu weryfikacji, czy to jest prawidlowy pakiet Instalatora Windows."

Takze prosze o porade jak rozwiazac ten problem, bo zapewnie nie tylko ja sie z nim zektnalem.

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podejrzewam wine Windows Installera 3 - wersjii starszej 2 nie moge niestety zainstalowac :-/

Problem wystepuje np przy spakowanych archiwach .msi, tez pokazuje to samo, np Bootvis nie chce sie zainstalowac:

http://download.soft32.com/files/19687/bootvis.msi

Juz nawet zmienialem parametry uslugi Instalatora Windows w Services i nic :/

Moze ktos sprobuje czy mu instalnie tego bootvisa, z TMPEGC ze strony Pegasysa tez mam to samo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie idzie normalnie.

WinXP SP2 PL.

Problem moze byc rzeczywiscie w Windows Installer, ale czemu ci sie powtarza?

Po pierwszym zdaniu mam rozumieec, ze przeinstalowywles system i to samo?

Edytowane przez 2002JSQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi