Skocz do zawartości
Lharhard

Książka Do Matlab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

musze nauczyc sie tego jezyka i potrzebowałbym jakiegos dobrego podrecznika,

jezyk musze umiec na studia przypuszczam ze w zakresie metod numeryczych

Z góry dzięki jeśli ktoś moze polecić jakąś dobra książke

Edytowane przez Lharhard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey

Jeżeli chodzi o mnie to ja uczyłem się Matlaba głównie z Helpa. Polecam jest w miare przystępnie opisany.

Po za tym poszukaj jakis skryptów uczelnianych - wykład, który ja miałem był w miare czytelny.

Jeżeli chodzi o metody numeryczne to tak naprawdę nie jest Ci potrzebna duża wiedza z Matlaba. Naucz się lepiej materiału z Metod numerycznych, rozpisz algorytmy a następnie szukaj w helpie funkcji, które będą realizowały to co jest Ci potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podręcznik to MATLAB i SIMULINK Bogumiły Mrozek i Zbigniewa Mrozka wydawnictwa Helion cena około 39 zeta. Bardzo dobra książka.

1251500[/snapback]

No nie wiem, najlepsza to ona nie jest, ale jest dobra.

Polecam również dzieło Brzózki i Dobroczyńskiego: Programowanie w Matlabie.

Jest w niej min dość dokładny opis metod numerycznych. Książka ogólnie o "pisaniu programów" w Matlabie. Brak opisu dla Simulinka. Mrozkowie opisują w zasadzie wszysko z pakietu Matlab/Simulink i dlatego napisałem, że nie jest najlepsza.

Poza tym help, help, help.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi