Lharhard Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Witam, musze nauczyc sie tego jezyka i potrzebowałbym jakiegos dobrego podrecznika, jezyk musze umiec na studia przypuszczam ze w zakresie metod numeryczych Z góry dzięki jeśli ktoś moze polecić jakąś dobra książke Edytowane 1 Lutego 2005 przez Lharhard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek0013 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Hey Jeżeli chodzi o mnie to ja uczyłem się Matlaba głównie z Helpa. Polecam jest w miare przystępnie opisany. Po za tym poszukaj jakis skryptów uczelnianych - wykład, który ja miałem był w miare czytelny. Jeżeli chodzi o metody numeryczne to tak naprawdę nie jest Ci potrzebna duża wiedza z Matlaba. Naucz się lepiej materiału z Metod numerycznych, rozpisz algorytmy a następnie szukaj w helpie funkcji, które będą realizowały to co jest Ci potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja korzystam z tego na teorii sygnałów, a podręcznik do tego to MATLAB i SIMULINK Bogumiły Mrozek i Zbigniewa Mrozka wydawnictwa Helion cena około 39 zeta. Bardzo dobra książka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 jest dobra ksiazka Marciniaka, taka zółta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 podręcznik to MATLAB i SIMULINK Bogumiły Mrozek i Zbigniewa Mrozka wydawnictwa Helion cena około 39 zeta. Bardzo dobra książka. 1251500[/snapback] No nie wiem, najlepsza to ona nie jest, ale jest dobra. Polecam również dzieło Brzózki i Dobroczyńskiego: Programowanie w Matlabie. Jest w niej min dość dokładny opis metod numerycznych. Książka ogólnie o "pisaniu programów" w Matlabie. Brak opisu dla Simulinka. Mrozkowie opisują w zasadzie wszysko z pakietu Matlab/Simulink i dlatego napisałem, że nie jest najlepsza. Poza tym help, help, help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 a coś dla zupełnie początkującej osoby? np. 18 letniej uczennicy 3 klasy liceum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 a coś dla zupełnie początkującej osoby? np. 18 letniej uczennicy 3 klasy liceum? 1275982[/snapback] a po co matlab licealistce :>?? przydaje sie dopiero na studiach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macka Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 mi tez by sie przydaly jakies dobre informacje na temat matlaba simulink:)ma ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...