Frezer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Kupiłem na allegro p4 1.6a z myślą o podkręceniu go do 2.2 ale niestety mam bardzo wysoką temperature ok. 60 Dlaczego mam taką temparaturę ? Edytowane 3 Lutego 2005 przez Frezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavior_ Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 bo go podkreciles? glupie pytanie.. daj lepsze chlodzenie to temperatura bedzie nizsza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ale taką temp. mam właśnie na 1.6ghz :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Poczytaj forum .. w dziale platforma intel jest dużo tematów o wysokiej tem. ... A że tam są inne procesory to nie ma znaczenia .. zasady chlodzenia sa takie same ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) :blink: zaskoczyla mnie ta temperaturka, najwieksza na swoim procku (niekreconym jeszcze wtedy) mialem gdy komputer stal jakies 30 cm od kaloryfera.. ale i tak wtedy bylo ~ 50 stopni zobacz czy dobrze do procka przylega radiator, mozesz miec tez za duzo/malo pasty ktora skutecznie moze podgrzac procesor :huh: u siebie bez podkrecania, na box'owym chlodzeniu mam ok 28-29 stopni, aktualnie po podkreceniu do 2400 MHz na tym samym chlodzeniu mam od 32 idle do 38-39 st. i wszystko ladnie, pieknie stabilnie chodzi :) swoja droga sam bylem/jestem zdziwiony, ze przy podkreceniu o 800 mHz roznica w ilosci wydzielanego ciepla jest tak niewielka B) pozdrawiam Edytowane 2 Lutego 2005 przez bajus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) Jaka jest niebezpieczna temperatura dla tego procesora czy 67 stopni to nie przydużo :angry: ? Edytowane 3 Lutego 2005 przez Frezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 powolujac sie na TAB 33. w rozdz. 6.1 wg :huh: http://www.intel.com/design/pentium4/datashts/249887.htm dla PIV 1.6 maksymalna temperatura wynosi 75 stopni takze na to wychodzi, ze mimo zblizania sie do tej granicy wszystko powinno byc w porzadku.. chociaz zawsze lepiej sprobowac i tak zmniejszyc ta temperature :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Czy coś da zmiana wentyla na Pentagram Freezone Q-80 Al Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...