Skocz do zawartości
co3en

Banki Czyli Gdzie Zalozyc Konto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Chce(musze) sobie zalozyc konto studenckie w jakims banku ale niestety troche sie tego namnozylo i nie wiem ktory wybrac :unsure:

Zalezy mi na:

+ mozliwosci dokonywania przelewow przez internet

+ jak najnizszych kosztach lub darmowych przelewach

+ duzej ilosci bankomatow

+ mozliwosci wplaty na konto w jednym z oddzialow banku

Topic byl juz poruszany na forum ale minelo juz duzo czasu a banki zmienily oferte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inteligo albo mBank, w przypadku, gdy podajesz kwestię "duzej ilosci bankomatow", wydaje mi się, iż tylko Inteligo mogłoby spełnić Twe wymagania.

Ja osobiście mam w mBanku, bankomatów może nie jest za dużo, szczególnie w tych co mniejszych miastach generalnie brak, ale obsługa, prowadzenie rachunku, itd. są ok.

Minusem Inteligo, w przyp., gdy chcesz wpłacić/wypłacić/zrobić przelew bezpośrednio w banku jest to, iż Inteligo prowadzi PKO S.A., a jak wiemy, w tym banku generalnie są dłuuuuugie kolejko ;/.

Nom i jeszcze spójrz ewentualnie na oprocentowanie w skali roku, co Ci się bardziej opłaca.

Nie wspominam oczywiście kwestii bezpieczeństwa, imho jedna z najważniejszych spraw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie chcesz stricte wirtualnego mbanku to polecam MultiBank. Dobry %, przelwy za free. Bankomaty to sie euronet. Koszt utrzymania konta to 2 zl miesiecznie (1 zl konto + 1 zl karta). Mialem tam wczesniej, ale przenioslem sie do mBanku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BZ WBK - wygrał ostatnio ranking bankow z dostepem do e-bankowosci. pobił min. intelligo i mbank. czytaj wiecej w chipie 12/04 !

- utrzymanie konta free (24 X-Tra Student)

- elixir 1,5 zl (przelew z natychmiastowym ksiegowaniem)

- przelew tani 0,5 zl (ksiegowanie wg. rozklady jazdy banq)

- Alerty SMS, czyli inf. o wszystkim co dzeje sie na koncie 5 zl / mnc (opcja)

itd.. itp..

polecam

Edytowane przez Raul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm

z tego co piszecie to najlepsze sa intelligo i WBK

(musze miec mozliwosc wplaty pieniedzy(gotowki) na swoje konto w oddziale w krakowie)

inteligo:

+ darmowe prowdzenie rachunku

+ jakies 600m do oddzialu i bankomatu

- przelew do innego banku platny 99gr

WBK:

+ darmowe prowdzenie rachunku

+/- przelew 50gr czyli taniej niz w przypadku PKO

- do najblizesz placowki i bankomatu zarazem musze jechac na rynek czyli jakies 20 min <_<

Najlepszy byl by taki gdzie prowadzenie rachunku jak i przelewy byly by za darmo :rolleyes:

I jeszcze pytanko jak wyglada dostep do takiego konta przez neta :unsure: w PKO podobno dostaje sie jakies bloczek z szyframi/haslami czy cos takiego

Edytowane przez co3en

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze pytanko jak wyglada dostep do takiego konta przez neta unsure.gif w PKO podobno dostaje sie jakies bloczek z szyframi/haslami czy cos takiego

no w kazdym banku masz tak samo mniej wiecej, dostajesz oddzielne koperty poczta z pinami np. do karty platniczej, logowania przez net, wap, telefon. Koperty sa zaplombowane.

edit: chcial bym Cie jeszcze ostrzec przed intelligo bo kasa strasznie woooolno idzie. qmpel zazwyczaj wplaca kase w piatek rano w placowce PKO a pieniazki sa zaksiegowane dopiero w poniedzialek popoludniu, lipa troche, nie? i dlatego tez chce zmienic konto na BZ WBK. Jedynym plusem jak dla mnie PKO Intelligo to mnogosc bankomatow i oprocentowanie, bodajrze ~6% w skali rocznej, pozatym same [-] jak dla mnie...

Edytowane przez Raul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raul dziwne rzeczy piszesz.Wysylalem kase do wloch (przelew robilem z neta) w poniedzialek rano i kasa byla na koncie w srode o godzinie 18.00.Wyslalem kase do kolesia z rana i po 12.00 juyz mial kase.Jak dlamnie to jest bardzo szybko.Mam te konto od roku i jestem zadowlony.Niema to jak darmowe operacje kartą w bankomatach PKO :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi