Adam L Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Witam, Niedługo zamierzam troche wyciszyć komputer. Dlatego mam pytanie jaki wydajny i cichy wentylator wybrać. Teraz mam SPIRE 5U213C1H3G który ma ok.7900-8000 obr./min tyle pokazuje program monitorujący. Sprawuje się dosyć dobrze na Athlonie 1700+ @1595 Mhz mam 47-50C podczas intensywnej pracy procka.Ale jest dosyć głośny -coś jak startujący samolot- dlatego jestem zmuszony do jego wymiany. Co polecacie? Pozdr. Adam L. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Witam, Niedługo zamierzam troche wyciszyć komputer. Dlatego mam pytanie jaki wydajny i cichy wentylator wybrać. Teraz mam SPIRE 5U213C1H3G który ma ok.7900-8000 obr./min tyle pokazuje program monitorujący. Sprawuje się dosyć dobrze na Athlonie 1700+ @1595 Mhz mam 47-50C podczas intensywnej pracy procka.Ale jest dosyć głośny -coś jak startujący samolot- dlatego jestem zmuszony do jego wymiany. Co polecacie? Pozdr. Adam L. Ktorys ZALMAN , albo Volcano 7+ na najnizszych obrotach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 volcano 7+ na low wcale nie jest taki cichy, lepiej weź Zalmana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 volcano 7+ na low wcale nie jest taki cichy, lepiej weź Zalmana zgadzam sie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 volcano 7+ na low wcale nie jest taki cichy, lepiej weź Zalmana zgadzam sie!!! oj tak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Na Zelmani nie podkręcisz! i tak na defoult będziesz miał ciepło. Zmontuj WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Jak chcesz mieć max cicho to tylko WC. Ja mam Volcano 7+ (4000rpm) do tego w Chieftecu 5 wentyli sunona 80mm (3x2300 i 2x 3000) 1x Zalman 92mm na 7v i jest naprawde cicho a maksymalna temperatura jaką jak dotąd zanotowałem to 39stopni. w windowsie mam zazwyczaj koło 34. i Niech mi ktoś nie mói że Volcano na low jest głośny kiedy mi go fabryczny wentyl na grafie zagłusza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 ja mam zalmana 6000alcu i szczerze polecam jezeli tylko cenisz sobie spokoj i cisze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Witam, Niedługo zamierzam troche wyciszyć komputer. Dlatego mam pytanie jaki wydajny i cichy wentylator wybrać. Teraz mam SPIRE 5U213C1H3G który ma ok.7900-8000 obr./min tyle pokazuje program monitorujący. Sprawuje się dosyć dobrze na Athlonie 1700+ @1595 Mhz mam 47-50C podczas intensywnej pracy procka.Ale jest dosyć głośny -coś jak startujący samolot- dlatego jestem zmuszony do jego wymiany. Co polecacie? Pozdr. Adam L. ja mam jakiegos Silent Controla pracuje na 2000 obrotow a jak procek sie bardziej rozgrzewa to on sam altomatycznie zwieksza obroty max co widzialem to 3000rpm a temp mam max 47C na tym co ponizej na podkreconym do 1540 jest praktycznie tak samo Zdaje sie ze to jest jakis COLORFUL ale nie jestem pewien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Lagier i Bruce mieliście Volcano że twierdzicie że jest głośne w trybie LOW czy tylko tak piszecie bo ludzie tak twierdzą. Ja miałem Volcano 7+ i owszem nie jest cichy w trybie LOW ale moge cie zapewnić Adam że na tym poziomie głośności nie znajdziesz wydajniejszego a napewno będzie cichszy od twojego coolera. Jak byś sobie mógł do tego zestawu zafundować przelotke z 80 na 70mm i kawałek rury do wentylacji auta albo takie aluminiowe (są w sklepach motoryzacyjnych) i do tego taki wentyl Zalmana 80mm to byś miał błogą cisze a temp proca byłaby i tak niższa od każdego coolera Zalmana. A widze że kręcisz proca więc w Zalmana szkoda sie pakować jak za tą cene możesz mieć większą wydajność i ten sam poziom głośności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Dodam jeszcze że teraz mam cooler Titan TTC-5TB i jestem załamany. Nie dość że temp. na Antku XP 1,7+ non OC na Volcano 7+ miałem w trybie LOW około 42 stopni to teraz mam 50. W sumie po takich opiniach o Titanie spodziewałem sie nico więcej. Poza tym nie pakuj sie w rzadne aluminowe coolerki szkoda kasy. Na Titanie max stabilne to 1650 na Volcano było 1727. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Ja uzywam V7+ w polaczeniu ze Speed Fanem. Wiatrak V7+ na 40% obrotow czyli 2400 rpm jest calkowicie nieslyszalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Witam, Niedługo zamierzam troche wyciszyć komputer. Dlatego mam pytanie jaki wydajny i cichy wentylator wybrać. Teraz mam SPIRE 5U213C1H3G który ma ok.7900-8000 obr./min tyle pokazuje program monitorujący. Sprawuje się dosyć dobrze na Athlonie 1700+ @1595 Mhz mam 47-50C podczas intensywnej pracy procka.Ale jest dosyć głośny -coś jak startujący samolot- dlatego jestem zmuszony do jego wymiany. Co polecacie? Pozdr. Adam L. jeśli ten cooler chłodzi dobrze to pusć go na 7V albo kup Fan Mate (co na jedno wychodzi) temp troche wzrośnie ale będzie ciszej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam L Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Wielkie dzięki. Chyba zdecyduje się na Vulcano 7+. A jeżeli chodzi o WC to zabawa w takie chłodzenie jest dosyć kosztowna ceny gotowych zestawów to wydatek 450-600 zł. A za taką kase moge spokojnie wymienić procka. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Wielkie dzięki. Chyba zdecyduje się na Vulcano 7+. A jeżeli chodzi o WC to zabawa w takie chłodzenie jest dosyć kosztowna ceny gotowych zestawów to wydatek 450-600 zł. A za taką kase moge spokojnie wymienić procka. pozdr. Co do CooLera to dobry wybór 8) a WC nie jest takie kosztowne jak piszesz mi wyszło 350 zyli, ale można zmontować jeszcze taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...